به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره اقدامات وزارت بهداشت در زمینه معضل ناباروری زوجهای ایرانی اظهار کرد: در زمینه معضل ناباروری استانداردها تدوین و ابلاغ شده است.
او افزود: از قبل حدود ۸۵ درصد خدمات ناباروری به هموطنان ارائه میشده است. برای مثال، مبتلایان به کیست، پلیپ در داخل رحم و ... جزو مشکلات ناباروری هستند که تقریبا ۹۰ درصد در بیمارستانهای دولتی که بستری میشوند پوشش بیمهای دارند.
جان بابایی تصریح کرد: ۱۵ درصد باقی مانده افراد که شامل خدمات ناباروری نمیشوند در دنیا با نام سیکل خدمات شناخته میشوند. یعنی به صورت متوسط در جامعه ایرانی که ۸۰ میلیون جمعیت داریم، ۸۰ هزار سیکل خدمت ناباروری در قالب ۷ خدمت به ۱۵ درصد مردم جامعه که نابارور هستند ارائه میشود.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: به این ۱۵ درصد که ۷ خدمت ارائه میشود ردیف بودجهای تعریف شده که ناپایدار است و همین موضوع مشکل اساسی ماست. در سالهای گذشته تقریبا با اینکه ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه خدمات ناباروری از سوی وزارت بهداشت و سازمانهای وابسته به جهاددانشگاهی تامین میشده است و به مردم ارائه میکردیم، اما همان منابع ناپایدار هستند.
جان بابایی گفت: در حال حاضر ردیف بودجهای برای ۷ خدمت که ۱۵ درصد از کل خدمات ناباروری است حدود ۳۴۰ میلیارد تومان را شامل میشود. مشکل ما در بیمه این است که این ۷ خدمت پوشش بیمهای ندارد.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: ردیف پایه دار باید در این زمینه صورت بگیرد تا کسانی که فروشنده خدمات به مردم هستند، بتوانند بدون هیچ مشکلی به آنها خدمت دهند. دومین مسئله این است که در حال حاضر بیمههای تکمیلی پوشش ندارند و باید دولت به آنها رسیدگی کند.
انتهای پیام/