فوران خورشیدی باعث طوفانی پنج ساعته شد البته جای نگرانی نیست چرا که این اتفاق از زمین دور است.

 به نقل از daily mail، رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا (SDO) در روز سه‌شنبه، ۲۶ اکتبر، مجموعه‌ای از فوران‌ها از لکه خورشید را در طول پنج ساعت ثبت کرد. لکه‌های خورشیدی مناطقی هستند که در سطح خورشید تاریک به نظر می‌رسند، زیرا خنک‌تر از مناطق دیگر هستند (اگرچه هنوز بسیار داغ هستند، حدود ۶۵۰۰ درجه فارنهایت).

به طرز شگفت انگیزی، این لکه‌های خورشیدی می‌توانند چندین برابر بزرگتر از کل زمین شوند.  رصد خانه ناسا یک ماهواره را ارسال کرده است که از سال ۲۰۱۰، زمانی که از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب شد، خورشید را رصد می‌کند.

محل انفجار درست در پشت لبه خورشید پنهان شده است. جالب اینجاست که لکه‌های خورشیدی فقط در مقابل درخشاش خورشید تاریک هستند. اگر بتوانید یک لکه متوسط خورشیدی را از خورشید جدا کنید و آن را در جای دیگری در آسمان شب قرار دهید، تقریباً به اندازه یک ماه کامل آسمان روشن می‌شود.

لکه خورشیدی

لکه‌های خورشیدی در مناطقی شکل می‌گیرند که میدان‌های مغناطیسی فوق العاده قوی وجود دارد به قدری قوی که از رسیدن مقداری از گرمای خورشید به سطح جلوگیری می‌کنند. میدان‌های مغناطیسی قدرتمند در مجاورت لکه‌های خورشیدی مناطق فعالی را روی خورشید ایجاد می‌کنند و باعث ایجاد فعالیت‌هایی مانند شعله‌های خورشیدی و پرتاب‌های جرم تاجی (CMEs) ایجاد می‌کنند. این رویداد‌ها می‌توانند خطری برای فضانوردان ایجاد کنند و به ماهواره‌ها آسیب برسانند و سیستم‌های ارتباطی روی زمین را خراب کنند.

لکه‌های خورشیدی یک منظره رایج در خورشید در طول سال‌های نزدیک به حداکثر خورشیدی هستند - زمانی که ستاره ما در فعال‌ترین حالت خود قرار دارد. لکه‌های خورشیدی یک رخداد رایج هستند که معمولا در زمان بیشینه خورشیدی یعننی فعال‌ترین زمانی که خورشید دارد مشاهده می‌شوند.

همچنین بیشینه خورشیدی نشان‌دهنده اواسط چرخه خورشیدی خورشید است که حدود ۱۱ سال طول می‌کشد البته می‌تواند از هشت سال و تا چهارده سال نیز طول بکشد. در مقابل کمینه خورشیدی، دوره‌ای از فعالیت کاهش یافته در خورشید را نشان می‌دهند، زمانی که لکه‌های خورشیدی و شعله‌های خورشیدی کمتر دیده می‌شوند. این کاهش سرعت خورشید اغلب باعث خنک شدن موقت جو زمین می‌شود.

زمانی که خورشید بین سال‌های ۱۶۵۰ و ۱۷۱۰ وارد کمینه خورشیدی شد، ناسا گفت که زمین در «یخ زدگی عمیق» فرو رفته است. ما اکنون به احتمال زیاد در آغاز چرخه خورشیدی ۲۵ نام قرار داریم که از دسامبر ۲۰۱۹ آغاز شده است. انتظار می‌رود چرخه خورشیدی ۲۵ در سال ۲۰۲۵ به اوج خود رسیده و تا حدود سال ۲۰۳۰ نیز ادامه یابد.

فوران خورشیدی

چرخه خورشیدی چیست؟

خورشید توپ عظیمی از گاز داغ با بار الکتریکی است که حرکت می‌کند و میدان مغناطیسی قدرتمندی تولید می‌کند. این میدان مغناطیسی یک چرخه را طی می‌کند که به آن چرخه خورشیدی می‌گویند. هر ۱۱ سال یا بیشتر، میدان مغناطیسی خورشید کاملاً تغییر می‌کند، به این معنی که قطب شمال و جنوب خورشید جای خود را عوض می‌کنند. یکی از راه‌های ردیابی چرخه خورشیدی، شمارش تعداد لکه‌های خورشیدی است.

چرخه خورشیدی بر فعالیت روی سطح خورشید تأثیر می‌گذارد، مانند لکه‌های خورشیدی که توسط میدان‌های مغناطیسی خورشید ایجاد می‌شوند. شروع یک چرخه زمانی است که خورشید کمترین لکه‌های خورشیدی را دارد. با گذشت زمان، فعالیت خورشیدی و تعداد لکه‌های خورشیدی افزایش می‌یابد.

چرخه خورشیدی

وسط چرخه خورشیدی بیشینه خورشیدی است یا زمانی که خورشید بیشترین لکه‌های خورشیدی را دارد. فوران‌های غول‌پیکر روی خورشید، مانند شعله‌های خورشیدی و پرتاب‌های جرم تاجی نیز در طول چرخه خورشیدی افزایش می‌یابند. فوران‌ها قدرتمند مقداری انرژی و مواد را به فضا می‌فرستند که می‌تواند تأثیراتی روی زمین داشته باشد. به عنوان مثال، فوران‌ها می‌توانند نور‌هایی در آسمان به نام شفق قطبی ایجاد کنند یا بر ارتباطات رادیویی و شبکه‌های برق روی زمین تأثیر بگذارند.


بیشتر بخوانید


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۰ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
حداقل درست ترجمه کنید بفهمیم چی میخواهید بگید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۵ ۲۷ اسفند ۱۴۰۰
بابا یکی بیاد روی تصویر توضیح بده، ما که چیز زیادی متوجه نشدیم