به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، محمدی مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: فرآیند ارزیابی روانی اجتماعی (غربالگری طلاق) در شهرستانهای زنجان و ابهر و خدابنده به بخش غیردولتی واگذار شد.
او افزود: در گام نخست، متقاضیان طلاق باید در سامانه اینترنتی تصمیم ثبتنام و سپس با تعین وقت قبلی به مراکز غربالگری طلاق مراجعه کنند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: در مراکز غربالگری طلاق که تحت نظارت بهزیستی هستند، یک جلسه ارزیابی چندبعدی تشخیصی روانی اجتماعی انجام می شود.
محمدی گفت: پس از ارجاع زوجین به مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی که دارای شاخص های انتخاب مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی مطابق با دستورالعمل های اجرایی طرح کنترل و کاهش طلاق هستند و طی فرآیند مشاوره چهار جلسهای با زوجین، وضعیت امکان سازش یا عدم سازش زوجین مشخص می شود.
او ادامه داد: متقاضیان طلاق باید در سامانه اینترنتی تصمیم به نشانی http://zaman.behzisti.net ثبت نام کرده و در تاریخ مقرر به مرکز ارزیابی روانی اجتماعی (غربالگری طلاق) مراجعه کنند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه پس از آن باید در جلسه غربالگری (ارزیابی چندبعدی تشخیصی روانی اجتماعی) شرکت کرده و اگر توافقی صورت نگرفت، به یکی از مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی ارجاع داده شوند، گفت: پس از انجام حداقل ۴ جلسه مشاوره وآموزش و مدت زمان ۴۵ روز، نتیجه مشاوره به بهزیستی ارائه میشود و اگر نتیجه مثبت نبود، بهزیستی آنها را به دفتر خدمات الکترونیک قضائی راهنمایی میکند.
محمدی با بیان اینکه تحلیل آماری و تحلیل علت طلاق ها مهم است، افزود: باید مهمترین دلایل طلاق به نسبت منطقه و شهر انجام شود تا با برگزاری دوره های آموزشی مهارت زندگی و آموزش زندگی خانواده بتوان از آسیب اجتماعی ناشی از طلاق پیشگیری کرد.
او بابیان اینکه تأثیر مشکلات اقتصادی بر فروپاشی یک ازدواج غیرقابل کتمان است، افزود: برخی از طلاق ها به خاطر مسائل و مشکلات افتصادی است و یک مددکار اجتماعی می تواند با برقراری ارتباط با خانواده و پس از بررسی وضعیت خانواده و شناسایی منابع اجتماعی و حمایتی و ارائه خدمات مددکاری در این شرایط مثمر ثمر باشد و خانواده ها را از هم گسیختگی نجات دهد.
محمدی به انصراف زوجین متقاضی طلاق بعد از ثبت نام در سامانه اشاره کرد و گفت: کسانی که به سامانه تصمیم وارد میشوند قصدشان طلاق است و ابتدا خیال سازش ندارند اما تعدادی از آن ها با تلاش مشاوران و مددکاران و با حل مشکلات طرفین، راه سازش را در پیش میگیرند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان ادامه داد: بهزیستی جزو متولیان سلامت اجتماعی است و می تواند در طلاق هایی که نیازمند خدمات مشاوره و روانشناختی است نقش بسزایی داشته باشد.
انتهای پیام/م