به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از اِوری دی هلث، برخی افراد در موقعیتهای آب و هوایی خاص شرایط روانی و خلق و خوی متفاوتی پیدا میکنند. برای مثال، هوای مطبوع و آفتابی باعث نشاط و شادابی برخی انسانها میشود و آب و هوای ابری دلگیر به نظر میرسد اما آیا از جنبه علمی شرایط آب و هوایی با خلقیات ارتباطی دارد؟
دانشمندان آمریکایی میگویند مطالعات متعدد انجام شده ارتباط میان شرایط آب و هوایی و خلق و خوی افراد را اثبات کرده است. گرچه پیشتر متخصصان از ارتباط کم میان عوامل آب و هوایی بر خلقیات اطلاع داشتند اما تحقیقات نشان میدهد این ارتباط بسیار موثرتر و قویتر از آن چیزی است که پیشتر تصور میشد.
مطالعات مختلفی از نیم قرن پیش بر روی این مسئله انجام شده است. تحقیقات انجام شده در سال ۱۹۷۴ در بازل سوئیس بر روی بیش از ۱۶ هزار نفر نشان داد ۱۸ درصد پسران و ۲۹ درصد دختران به برخی شرایط آب و هوایی واکنش منفی مانند کسالت، حالات ناخوشایند، تحریک پذیری، و سردرد نشان دادند.
یک مطالعه دیگر در انگلیس در سال ۱۹۸۴ و به مدت ۱۱ روز بر روی مردان انجام گرفت حاکی از آن بود که رطوب هوا، دما و ساعات تابش نور خورشید در طول روز بر روی خلق و خو و شرایط روانی آنها تاثیر مستقیم داشت. جذابترین بخش این تحقیقات تاثیرات رطوبت بود. مطالعات نشان داد سطح بالای رطوبت هوا باعث کاهش تمرکز و افزایش احساس خواب آلودگی میشود.
تحقیقات دیگر در سال ۲۰۰۵ شواهد دیگر در این باره را آشکار ساخت. دانشمندان در این مطالعه ۶۰۵ نفر را به ۳ گروه مختلف تقسیم کردند. محققان مشاهده کردند درجه حرارت مناسب و بالا و در عین حال رطوب مناسب باعث خلق و خوی بهتر، افزایش قدرت حافظه و قدرت شناختی افراد در فصل بهار شد.
دانشمندان تاکید دارند این تحقیقات بار دیگر نشان داد آب و هوای خوشایند باعث بهتر شدن خلقیات و بهبود عملکرد شناختی و ذهنی میشود و در مقابل آب و هوای ناخوشایند میتواند به طور مستقیم بر شرایط روانی انسان تاثیر گذاشته و برای مثال باعث بروز اختلال افسردگی پاییزی شود.
با این حال، گرمای هوا همیشه خوب نیست. براساس تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده است، دانشمندان مشاهده کردند با افزایش دما میزان خشونت فردی به میزان ۴ درصد و خشونت گروهی به میزان ۱۴ درصد افزایش مییابد.
محققان میگویند گرمای هوا باعث افزایش کلافگی و تشدید خطر بروز خشونت در انسان میشود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/