به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از خرم آباد،کیارش بیرانوند،مدیرکل شیلات لرستان بیان کرد: لرستان از استانهای پیشرو در حوزه آبزی پروری است و رتبه نخست تولید ماهاین سردآبی کشور را دارد که به دنبال توسعه این ظرفیت هستیم.
وی ادامه داد: هم اکنون حدود ۳۰ هزار تن ماهی در لرستان تولید میشود در حالیکه ظرفیت ۱۰۰ هزار تن نیز وجود دارد و لازمه رسیدن به این مهم، ایجاد امنیت برای سرمایه گذاران است و با توجه به دشمنی و خصومتهای استکبار، باید راههای مبارزه با دشمن را در حوزه اقتصاد بررسی کرد.
وی گفت: لرستان با توجه به حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه و شرایط جوی، آبزی پرور و یکی از استانهایی که گوشت ماهی خاویاری و خاویار را صادر میکند و بر همین اساس برای افزایش تولید ۳۰۰ کیلوگرم خاویار در سال گذشته به یک تن در ۱۴۰۱ برنامه ریزی شده است.
مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به رتبه نخست لرستان در تولید ماهیان سردآبی کشور و بچه ماهی و جایگاه خوب در تولید تخم چشم زده ادامه داد: علم آبزی پروری در استان بومی شده و طی سالهای گذشته ۱۰ هزار تن مزرعه و مجتمع پرورش ماهی در این استان ساخته شده است.
بیرانوند اعتبار و حمایت مسوولان ملی را نیاز توسعه شیلات لرستان برشمرد و افزود: بیش از ۱۷ هزار نفر مستقیم و غیر مستقیم در این بخش فعالیت دارند.
وی همچنین با اشاره به اهمیت پدافندغیرعامل در تولید گفت: سالهای ۹۱ و ۹۲، با ورود یک ویروس به کشور، ماهیان مولد از بین رفتند و ۲۵۰ مزرعه لرستان درگیری بیماری " وی اچ اس" شد، بیش از ۹۰ درصد مولدهای تخم چشم زده از بین رفت و ضربه سنگینی به این حوزه وارد کرد.
وی تصریح کرد: بیماریهای ویروسی، نوسانات قیمت نهادهها در پرورش ماهی، سموم شیمیایی در مزارع که وارد آب میشود، خشکسالی و مدیریت آن از جمله مواردی است که در قالب پدافند غیرعامل برای حوزه شیلات لرستان حائز اهمیت میباشد.
انتهای پیام/ب