به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ،صدیف بیکزاده سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت در برنامه تیتر امشب تصریح کرد: ابزارها و سیاست های تنظیم بازار شکل دیگری به خود گرفته است.قیمت کالاهای پایه بر اساس ساز و کار بورس تعیین می شود.
او ادامه داد: در برنامه جدید ، تنظیم بازار کالاهای نهایی و مصرفی با ساز و کار مدیریت هوشمند انجام می شود. در این خصوص برنامه ریزی دقیقی در کل زنجیره کالا (مرحله تامین، توزیع و قیمت گذاری و نظارت بر بازار) انجام شده است.
بیک زاده بیان کرد: بخشی از محور این دستورالعمل تعیین شده، اصلاح نظام قیمت گذاری است که بر مبنای کنترل های پیشین و پسین صورت می گیرد. در واقع در این طرح قیمت گذاری ترکیبی از شیوه دستوری و عرضه و تقاضا انجام می گیرد که عموما سعی می شود بر مبنای عرضه و تقاضا و با کمترین دخالت دولت باشد.
این مقام مسئول تاکید کرد: در برنامه های جدید وزارت صمت بازرسی های سنتی با بازرسی های الکترونیکی جایگزین می شود که این امر مانع از رسوب کالا در هر کدام از بخش های تامین و توزیع خواهد شد.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت ادامه داد: بر این اساس بازرسین اصناف و سازمان های صنعت و معدن استان ها به اطلاعات سامانه جامع تجارت دسترسی دارند که به موجب آن تخلفات را شناسایی می کنند و مشخص می شود که کالا در کدام حلقه از زنجیره تامین رسوب کرده است.
او افزود: سیستم بر اساس میزان کالایی که تولید شده، سپس در بازار توزیع می شود و به دست مصرف کننده می رسد، رصد دارد و درصورتی که در یک بخش مشکلی وجود داشته باشد به بازرسین اعلام کرده تا موضوع را بررسی و با متخلفان برخورد کنند.
بیک زاده تصریح کرد: برای هر واحد صنفی بارکد دوبعدی یا کیو آر کد تعیین شده است و اگر تخلفی صورت گیرد دستگاه کیو آرد کد خوان در کمترین زمان آن را گزارش می دهد.
او گفت: دستورالعمل جدید با مطالعات میدانی انجام شده است و سعی میشود بازار به صورت سیستمی کنترل و نظارت شود.
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت افزود: تمام تولید کنندگان و اصناف با سیستم هوشمند در دسترس هستند و هر گونه افزایش قیمت رصد میشود.
بیک زاده تاکید کرد: حلقه اول یعنی تولید تا حلقه آخر یعنی توزیع به صورت هوشمند تحت نظارت بازرسها هستند و بحث خود تنظیمی و نظارت مردمی هم در این سامانه دیده شده است.
این مقام مسئول بیان کرد: البته استقرار سامانه جامع تجارت تدریجی است تا همه فعالان و اصناف بتوانند با آن پیش بیایند. مزیت این روش این است که واحدهای غیر شفاف دیگر زمینه کار نخواهد داشت و این امر کمکی برای ساماندهی واحدهای فاقد پروانه است.
او بیام کرد: این طرح در ۶ محور اساسی مدیریت تنظیم بازار از جمله سیستمی نمودن فرآیند تامین و توزیع، خودتنظیمی، رتبه بندی و اعتبار سنجی و تشدید فضای رقابتی تعیین شده است که ظرف روزهای آتی به سازمان های صنعت و معدن و تجارت استان ها ابلاغ می شود به مرور زمان اجرایی می شود.
بیک زاده گفت: به تدریج شاهد استقرار کامل سامانه جامع تجارت و ساماندهی بازار کالاهای اساسی خواهیم بود.
در ادامه برنامه نودهفراهانی رئیس اتاق اصناف تهران هم گفت: اصناف در تصمیم سازی و تصمیم گیری دخالتی ندارد، اما بعد از ابلاغ ما اجرا میکنیم.
او با بیان اینکه کمبود کالا در بازار نداریم، اما گرانی و گرانفروشی در بازار داریم، افزود: ما در گرانی دخالتی نداریم، اما با گرانفروشی برخورد میکنیم.
نودهفراهانی گفت: به واحدهای صنفی و بازرسان قیمتهای تعینی ابلاغ میشود و ما بر اساس این برنامه ابلاغی عمل میکنیم با گرانفروشی واحدهای صنفی برخورد و آنها را به سازمات تعزیرات معرفی می کنیم.
رئیس اتاق اصناف تهران افزود: بیشتر گرانفروشی هایی که صورت می گیرد از سوی واحدهای بدون مجوز است که برخی دستگاهها و ارگانها درباره واحدهای صنفی بدون پروانه با ما همکاری نمیکنند.
فراهانی گفت: سیستم هوشمند رصد و نظارت و سامانه جامع تجارت هنوز کامل نشده و لازمه خوب اجرایی شدن این سیستم آموزش به اصناف است.
او افزود: این سیستم در برخی کالاها انجام میشود و در برخی کالاها انجام نمیشود. این سامانه باید به صورت یکپارچه در تمام استانها ابلاغ شود.
انتهای پیام/