جولایی گفت: از ۳ هفته پیش تقریبا یک رشد ۱۰۰ درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته در افزایش مصرف گاز داشته ایم.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا جولایی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز بیان کرد: چیزی بالغ بر ۸۰۰ میلیون متر مکعب گاز در حال فرآورش است که وارد شبکه‌ گازی برای مصارف خانگی و تجاری می‌شود. هر فاز پارس جنوبی حدود ۵۰ میلیون مترمکعب است که این ۸۰۰ میلیون متر مکعب گاز به واسطه ۲۳ پالایشگاه که عموما در جنوب کشور هستند و از طریق لوله‌های انتقال گاز و ایستگاه‌های فشار وارد شبکه می‌شوند و به مصرف می‌رسند.

او  ادامه داد: در زمان سرما، مصارف بخش خانگی افزایش می‌یابد و مصارف صنعتی مقدار ثابتی است. سبد انرژی گاز در حال حاضر در کشور حدود ۷۰ درصد است یعنی ۷۰ درصد کل انرژی کشور از طریق گاز تامین می‌شود. در زمانی که مصارف خانگی افزایش می‌یابد باعث می‌شود که فشار زیادی به بخش تولید و شبکه گازی کشور وارد شود که بر این اساس گاز مورد نیاز تامین و منتقل می شود.

جولایی ضمن اشاره به اینکه ۸۰ درصد گاز تولیدی در جنوب کشور قرار دارد، تصریح کرد: قسمت سرد در شمال کشور است به همین دلیل این گاز باید از جنوب به شمال کشور منتقل شود که مقداری کار را سخت کرده است . ۳۶۰ عدد تقویت فشار در مسیر انتقال گاز وجود دارند، اما بازهم روند انتقال گاز از جنوب به شمال کشور طولانی خواهد بود. زمانی که مصارف خانگی بالا می‌روند فشار شبکه افت پیدا می‌کند و به همین دلیل این افت فشار باید از طریق شرکت‌های جنوبی جبران شود.


بیشتر بخوانید


او گفت: تقریبا ۳ تا ۴ برابر کل اروپا مصرف انرژی داریم و یک ناترازی انرژی هم در بخش برق و هم در بخش گاز داریم و این باعث می‌شود که تولید به بخشی از مصارف نرسد. این موضوع بیانگر این است که الگوی مصرف در کشور رعایت نمی‌شود. یک قسمت عمده‌ای از این الگو به سیستم‌های ساختمانی مربوط می‌شود که نمی‌توانند این حرارت را در خود نگهداری کنند و یک مورد بحث پوشش در منازل است و این باعث می‌شود که مصرف افزایش پیدا کند. در سال گذشته رکورد ۶۵۰ میلیون متر مکعب مصرف گاز را داشتیم در صورتی که کل اروپا این رقم را در مصرف خانگی خود تجربه نمی‌کند.

جولایی ادامه داد: در این شرایط مجبور هستیم مصرف بخش صنعتی را محدود کنیم تا مصارف خانگی به مشکل نخورند. خط قرمز شرکت ملی گاز بخش خانگی است که نباید متاثر شوند، زیرا نمی‌توانند همانند برق که با قطعی مصارف را کنترل می‌کنند با قطعی گاز، مصرف‌ را کنترل کنیم در نتیجه باید مدام این سرویس را به بخش خانگی بدهیم و اگر همکاری در مصارف خانگی نباشد قیمت صنعتی به مشکل بر خواهند خورد. البته در بعضی از صنعت‌ها امکان دادن سوخت جایگزین وجود دارد مانند صنعت فولاد و سیمان.

او با بیان اینکه امسال موج سرما کمی زودتر شروع شده است، گفت: از هفته گذشته یک رشد ۱۰۰ درصدی در مصرف گاز مشاهده شده و براساس پیش بینی‌ها زمستان امسال نسبت به سال گذشته ۲ درجه سردتر خواهد بود. یک سری اقدامات مطابق هرسال انجام شده است و بازرسی‌های لازم از بخش پالایشگاه‌ها سکو‌ها به اتمام رسیده است و ظرفیت ها را به حداکثر رسانده ایم. ذخیره سازی گاز در دو میدان که یکی در نزدیکی تهران و دیگری در شمال شرق سمت خراسان قرار دارد، نزدیک به ۴ میلیارد متر مکعب انجام شده است تا در مواقع لزوم از این دو میدان برداشت داشته باشیم. به عراق، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان صادرات داریم این صادرات به دلیل تعهدات بین المللی ایران در این زمینه است، اما اگر بخش مصارف خانگی با تهدیدی مواجه شوند در بخش صادرات حتما تغییراتی خواهیم داد. طبق مصوبه مجلس قرار بر این است که مشترکان پرمصرف یا بد مصرف را به نوع دیگری تعرفه هایشان حساب خواهد شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار