نماینده رشت در مجلس به بیان توضیحاتی درباره کارشکنی‌ها در تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز  سه شنبه ۱۱ آبان مجلس شورای اسلامی در تشریح علت تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد دولت سابق در ماجرای ارز ۴۲۰۰ تومانی، به عنوان نماینده متقاضیان این درخواست اظهار داشت: ارز ۴۲۰۰ تومانی بر مبنای قانون گذاشته نشد بلکه اسحاق جهانگیری به یک باره تصمیم گرفت وقتی ارز جهش پیدا کرد، ارز ۴۲۰۰ تومانی را مبنای واردات قرار دهد و آن زمان هرچه نمایندگان سوال کردند پاسخ قانع کننده‌ای دریافت نشد.

کوچکی نژاد اظهار کرد: ۶۰ میلیارد دلار از سال ۹۷ برای ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده شد، در سال ۱۴۰۰ گزارش آمد که ۸ میلیارد دلار در بودجه برای این ارز اختصاص داده شد و دولت در ۴ ماه اول آن را مصرف کرد، اما چیزی در سفره مردم دیده نشد. همچنین از سوی دولت جدید درخواست داده شد که اگر می‌خواهیم نتیجه بگیریم باید این میزان به ۱۸ میلیارد دلار برسد.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مردم همچنان کالا‌های ضروری را به سختی تامین می‌کنند و به خاطر عدم تغذیه مناسب دچار مشکل هستند ؛ حتی ارز ۴۲۰۰ تومانی به دلیل واردات برخی از کالا‌های غیر ضروری به تولید داخلی نیز آسیب زد.

وی افزود: در وهله اول ارز ۴۲۰۰ تومانی به همه کالاها، حتی کالا‌های غیر ضروری تخصیص داده شد که ما گزارش‌های آن را از دیوان محاسبات و سازمان بازرسی دریافت کردیم. این اقدام باعث شد بخشی از منابع هدر رود که بعد از آن گفتند این ارز صرفا به ۱۸ کالا اختصاص یابد که در سفره مردم تاثیر بگذارد، اما بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس باز هم کالا‌های ضروری با همان ارز اصلی تامین می‌شد که در این رابطه دلالانی نیز دستگیر شدند که از منابع ارز ۴۲۰۰ تومانی سوءاستفاده می‌کردند در حالی که این ارز برای دهک‌های پایین بود.

وی با اشاره به بخش دوم این تحقیق و تفحص گفت: در این خصوص شورایی داریم که قوانینی دارد تا حقوق و دستمزد را متعادل کند و امروز این موضوع دغدغه همه نمایندگان است چرا که تفاوت پرداخت‌ها مشکل ساز شده است.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار