مهران فاطمی، دانشگاه را محل نظریه پردازی و آزاد اندیشی دانست و گفت: تمام مدیران استان موظف هستند با حضور در دانشگاه ها به سوالات مربوطه پاسخ دهند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، مهران فاطمی، استاندار یزد در نشست هم اندیشی  با دانشگاهیان، با بیان اینکه برگزاری این جلسه به لحاظ شکلی و محتوایی ارزشمند است، گفت: به لحاظ شکلی از این جهت که از جمله فرهیخته ترین و دانشمندترین افراد استان جامعه دانشگاهی، آموزشی و پژوهشی هستند و به لحاظ محتوایی از این بابت که جامعه دانشگاهی استان می تواند به خوبی ریل گذاری و تحول نرم افزاری استان را مهندسی کند.

او با بیان اینکه نگاه من به این جلسات نگاه تشریفاتی نبوده بلکه نگاهی عملیاتی است، اظهارداشت: برای ایجاد تحول، توسعه و پیشرفت استان به چنین جمع ها و جلساتی امید داریم و معتقدیم وقتگذاری و صرف هزینه برای چنین بخش هایی، یک سرمایه گذاری بوده و به شناسایی مسیرهای جدید برای اداره استان، قرار گرفتن استان در جایگاه واقعی خود و افزایش دوچندان سرعت تحول و پیشرفت استان کمک شایانی می کند.

استاندار یزد ادامه داد: در جلسه امروز بیشتر، به موضوعاتی نظیر تاریخچه، ظرفیت ها، خدمات و دستاوردهای دانشگاه ها پرداخته شد اما جلسات بعدی باید موضوع محور باشد تا از نظرات و دیدگاه های این جامعه فرهیخته در امر مدیریت، برنامه ریزی و توسعه بهره مند شویم.

فاطمی با بیان اینکه هیچ منعی برای ورود اساتید دانشگاه ها به کلیه کارگروه ها، شوراها و مجمع های تصمیم گیر و تصمیم ساز استان به جز شورای تامین وجود ندارد، خاطرنشان کرد: حضور محققین و اساتید در این جلسات، مقوم نظام کارشناسی استان خواهد بود لذا باید سازوکارهای ورود محققین و اساتید در جلسات تعریف شود.

او با تاکید بر اینکه حتی برای لحظه ای اجازه نخواهیم داد تا جریان فزاینده علمی و پژوهشی در استان متوقف شود، گفت: به عنوان استاندار یزد یکی از وظایف خود را حمایت و پشتیبانی جدی از جریان علمی استان میدانم و در این راستا همه ظرفیت ها را در جهت سرعت بخشی و افزایش کیفیت اقدامات و فعالیت های این حوزه بسیج خواهیم کرد.

استاندار یزد در ادامه با اشاره به لزوم تشکیل کارگروهی از مجموعه دانشگاه ها جهت شناسایی، جمع بندی و ارائه ظرفیت های این حوزه پرداخت و گفت: پس از ارائه ظرفیت ها آن ها را دسته بندی و نظام بندی خواهیم داد و بر اساس این نظام، نقشه راه تعاملی مجموعه مدیریت استان و مجموعه دانشگاه ها طراحی و تدوین شده و دانشگاهیان در نظام تصمیم گیری و تصمیم سازی استان به صورت عملیاتی حضور خواهند داشت.

فاطمی با بیان اینکه سالیان سال در باب ضرورت ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه مباحث متعددی مطرح شده اما در عمل اتفاقی محسوسی رقم نمی خورد، افزود: این مهم باید یک بار برای همیشه در استان حل شود لذا باید یک مدل عملیاتی و دقیق با پشتوانه های قانونی، مدیریتی و تعاملی ایجاد شده و بر مبنای آن کار کنیم.

او با اشاره به لزوم برقراری پیوند بین دانشگاه، صنعت و جامعه، اظهارداشت: طرح اولیه مدل ارتباطی دانشگاه، صنعت و جامعه باید طی چند جلسه کارشناسی بر اساس تجربیات گذشته تهیه و پس از جمع بندی نهایی، آیین نامه مربوطه تدوین و بر اساس آن، گروه ها ارزیابی و از آن ها حمایت شود.

استاندار یزد در ادامه ضمن استقبال از نقد منصفانه و سازنده نقادان، خاطرنشان کرد: اساتید و دانشجویان به آسیب شناسی روش ها و اقدامات و فعالیت های ما بپردازند و در کنار آن به ارائه راهکارهای خود جهت حرکت قطار توسعه استان بر ریل پیشرفت و تحول بپردازند.

فاطمی با بیان اینکه فضای دانشگاه ها باید سیاسی باشد و از سیاست زدگی پرهیز شود، تصریح کرد: این موضوع بدان معناست که باید با یک نگاه علمی به فرآیندهای حاکمیتی و اتفاقات نگریست و درچارچوب قانون نقد کرد و از طرفی نقد دانشجویان نباید به عنوان ایجاد تنش در دانشگاه تلقی شود.

استاندار یزد دانشگاه را محل نظریه پردازی و آزاد اندیشی دانست گفت: تمام مدیران استان موظف هستند با حضور در دانشگاه ها به سوالات مربوطه پاسخ داده و پیرامون اقدامات و فعالیت های در حال انجام توضیحات لازم را ارائه کنند تا شاهد از بین رفتن گسست موجود بین دانشگاه و دستگاه ها باشیم.

استاندار یزد در بخش دیگری سخنانش با بیان اینکه باید خروجی مجموعه کارهای پژوهشی به سمت جامعه گسیل شود، خاطرنشان کرد: اساتید ما باید یافته های علمی و تحقیقاتی خود را از مقالات، ژورنال ها و مجلات بیرون آورده و در سطح جامعه ارائه دهند تا جامعه نسبت به یافته ها حساس شده و از آن ها استفاده کنند.

فاطمی با بیان اینکه دانشگاه ها باید هنر تبدیل دانش به ثروت را داشته باشند، عنوان کرد: در این حوزه باید اقدامات و فعالیت های اساسی صورت بگیرد.

او در پایان بر میدان دادن به اساتید جوان و استفاده از ظرفیت آن ها برای مدیریت و توسعه دانشگاه در کنار تجربه پیشکسوتان و روسای دانشگاه ها و نیز انجام تحقیقات کاربردی و مسئله محور در دانشگاه ها جهت حل مشکلات موجود در حوزه های مختلف تاکید کرد.

انتهای پیام/ غ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.