به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سید علی قرشی نوشآبادی رییس گروه آمارهای ثبتی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان گفت: در روش ثبتی مبنابه جای مراجعه آمارگیران به منزل شهروندان و کسب اطلاعات خانوار، دادهها و اطلاعات دستگاههای اجرایی و عمومی به صورت منسجم در اختیار مرکز آمار ایران قرار میگیرد.
وی افزود: شهروندان در مراجعه به دستگاههای مختلف، اطلاعاتی شامل کد ملی و کد پستی را ارائه میکنند که این اطلاعات مبنای عمل قرار میگیرد و نظام آمارهای ثبتی مبنا جایگزین آمارهای سنتی میشود.
رییس گروه آمارهای ثبتی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان، تصریح کرد: نظام آماری ثبتی مبنا با هدف نوینسازی نظام آماری در اکثر کشورهای دنیا جایگزین نظام آماری سنتی شده است و بر این اساس امسال در شهرهای منتخب از پنج استان اصفهان، همدان، آذربایجان غربی، خوزستان و خراسان شمالی اجرا میشود.
قرشی نوش آبادی گفت: جهت درستی آمار، به صورت آزمایشی، سرشماری سنتی در ۱۴ هزار خانوار و جمعیت حدود ۵۶ هزار نفر جمعیت از اول تا ۲۰ آبان در کاشان اجرا میشود و آمارگیران به همه مکانها مراجعه کرده و اطلاعات ساکنان اقامتگاههای دائمی را ثبت میکنند.
وی افزود: در مرحله دوم، نتایج حاصل از سرشماری سنتی با آمار دستگاههای اجرایی مقایسه و تطبیق خواهد شد تا کاستیها و نقصهای آماری سیستم بانکهای آماری شناسایی شده و برطرف شود.
رییس گروه آمارهای ثبتی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان، افزود: بر اساس دستورالعملهای آمار جهانی، اطلاعات جمعیتی باید به تفکیک سن، جنس، فعالیت، دین، قومیت، معلولیت و تا سطح کوچکترین منطقه جغرافیایی وجود داشته باشد و آمارهای ثبتی مبنا نیز با این هدف تهیه میشود.
قرشی نوشآبادی تصریح کرد: در نظام آماری ثبتی مبنا، کد ملی به عنوان کد یکتای اطلاعات شخصی، کدپستی به عنوان کد یکتای اطلاعات ملکی و کد تجاری جهت اطلاعات شغلی ملاک عمل قرار میگیرد که از مراکزی مثل سازمان ثبت احوال، آموزش و پرورش، مخابرات، سازمان ثبت اسناد تهیه میشود.
وی تأکید کرد: نظام آماری مدون، جامع و به هنگام یکی از ارکان طراحی برنامههای توسعه است و امیدواریم دستاوردهای خوبی در این زمینه کسب کنیم.
رییس گروه آمارهای ثبتی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان در مورد موانع اجرای نظام آماری ثبتی مبنا، تصریح کرد: متأسفانه برخی نهادها، همکاری مناسب را با مرکز آمار ندارند و ارائه دادهها روالی یک طرفه دارد و قانون دیگری را برای توجیه عدم همکاری خود مطرح میکنند.
وی در مورد مزیتهای نظام ثبتی مبنا افزود: در این نظام، چون جمعآوری دادهها از جمعیت نیست و از دادههای اداری استفاده میشود، نیروی انسانی، زمان و هزینههای جمعآوری دادههای آماری کاهش یافته و یک سیستم جامع آماری با کیفیت و پایدار برای همیشه ایجاد میشود.
قرشی نوشآبادی گفت: نظام آماری کشور را همگام با پارادایمهای دنیا برنامهریزی کردهایم و از امسال و در یک دوره میان مدت بستر لازم برای اجرای سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۴۰۵ به روش ثبتی مبنا فراهم میشود.
منبع:ایسنا
انتهای پیام