کارشناسان و مسئولان با حضور در یکی از برنامه‌های تلویزیون به بررسی مسئله کمبود پزشک در کشور پرداختند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان،کمبود پزشک در کشور بحث داغی که این روز‌ها مطرح است، برنامه تهران ۲۰ امشب به این مسئله با حضور  علی ملکی رئیس پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه شریف و  غلامرضا حسن زاده معاونت آموزشی وزارت بهداشت پرداخته است.

ملکی در خصوص کمبود پزشک در کشور گفت:کمبود تابع دو عدد است، یکی اینکه ما در کشور چند پزشک داریم و مسئله دوم این است که ما چه تعدادی باید داشته باشیم، طبق برآورد‌های ما در کشور ۱۰۰ هزار پزشک وجود دارد که برابر با ۱۰ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت است.

او گفت:برای رسیدن به آمار مطلوب شمار پزشکان در کشور باید آمار پزشک به ۱۸۰ هزار نفر برسد و با توجه به اینکه جمعیت کشور رو به افزایش پیری است.

قشلاقی گفت: ما در خصوص اینکه در کشور کمبود پزشک داریم بحثی نداریم، اما با دو برابر شدن تعداد پزشکان در این کشور موافق نیستیم و برای جبران این کمبود موافق افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی نیستیم.

ملکی در اینکه با افزایش تعداد پزشکان کیفیت ارائه خدمات کاهش می‌یابد،گفت: برای دست یابی به آموزش با کیفیت باید بررسی شود که آیا زیر ساخت‌های لازم برای افزایش ظرفیت داریم یا خیر؟ در حال حاضر ۱۱ هزار عضو هیئت علمی و ۵۰ هزار دانشجوی پزشکی و ۱۵۰ هزار تخت برای آموزش پزشکان داریم، بر اساس آمار و گفته‌های وزارت بهداشت می‌توانیم با همین زیرساخت‌ها تعداد دانشجویان را دو برابر کنیم.

او گفت: متاسفانه بسیاری از دانشگاه‌های باکیفیت کشور مثل دانشگاه تهران ظرفیت دانشجویان پزشکی خود را در سال‌های اخیر کاهش یافته داده اند.

قشلاقی در خصوص افزایش ظرفیت پزشکی در سال‌های اخیر گفت:در سال ۹۳ ما ۵۰۰۰دانشجوی پزشکی داشتیم، اما الان حدود ۸۳۰۰ دانشجوی ورودی جدید داریم، با توجه به شرایطی که دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و وزارت بهداشت دارند دیگر به آن زمانی که از بنگلادش پزشک وارد می‌کردیم برنمی گردیم.

قشلاقی علت اصلی احساس کمبود پزشک را در جامعه عدم توزیع مناسب و دسترسی مردم به خدمات درمانی دانست.

انتهای پیام/

برچسب ها: کمبود ، پزشک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.