به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا حدائق عضو جامعه روحانیت شیراز در ادامه سلسله نشستهای اخلاق مهندسی در محضر علما که در مدرسه علمیه منصوریه برگزار شد، با اشاره به اینکه باید برای احیای قبور مفاخر این شهر تلاش کرد، گفت: مدرسه علمیه دارالشفا شیراز در ۸۰۰ سال گذشته نیز پس از وقوع زلزله تخریب میشود و دیگر بازسازی نمیشود، امیرالمومنین (ع) میفرماید، اگر عالمی را تکریم کنید خداوند را تکریم کرده اید.
او با اشاره به اینکه مرحوم آیت الله ایمانی میفرمودند مدرسه علمیه منصوریه سند تشیع مردم شیراز است، اظهار کرد: اگر مردم شیراز میخواهند محکم و سربلند بگویند که ما در گذشته شیعه بوده ایم سند آن همین مدرسه علمیه منصوریه است که بیش از ۶۰۰ سال در راستای ترویج معارف اهل بیت (ع) خدمت کرده است.
به گفته مسئول مدرسه علمیه منصوریه شیراز بنیانگذار این مکان مقدس شخصیتی بسیار بزرگ به نام سیدالحکما، سید المحققین والمدققین، سید صدرالدین محمد دشتکی که در خانه خود به شهادت رسیده است که به نام سید سند معروف است که شاید از مظلومیتها و محرومیتهایی که انسان مشاهده میکند این است که گاهی اوقات از نقاط مختلف جهان برای ادای احترام به این شخصیت بزرگ میآیند، اما برخی در شیراز هنوز خبر ندارند که قبر سید سند و سید شهید کجاست.
او در ادامه اضافه کرد: چندین سال قبل روزی با من تماس گرفتند که ۲۴ نفر از فلاسفه آلمان آمده اند پشت درب مدرسه و اجازه ورود میخواهند تا کنار قبر سید سند یک عرض ارادت داشته باشند، پیش از ظهر خود را به مدرسه رساندم و دیدم ۲۲ نفر آقا و ۲ نفر خانم که همگی مسیحی و یهودی بودند یک مترجم نیز به همراه انان بود که من از ایشان سوال کردم این افراد از کجا آمده و چکاره هستند مترجم گفت تمام این افراد اساتید فلاسفه اروپا هستند که با یک تور جهانگردی به پاس ادب و احترام به اساتید وفلاسفه صاحب نظر تاریخ به ایران آمده اند که یکی از برنامههای آنان آمدن کنار قبر سید سند است.
او ادامه داد: با توجه به اینکه افرادی که برای عرض ادب به مدرسه علمیه منصوریه آمده بودند اعتقادی به مباحث دینی نداشتند، اما در مباحث کلامی و عقلی دانا بودند، بیان کردند که فقط اجازه ورود به مدرسه علمیه را میخواهند تا یک عرض ادبی به قبر سید سند داشته باشند وارد مدرسه شدند و کنار قبر سید سند ایستادند و بیان کردند فقط برای عرض ادب به این شخصیت به شیراز آمده ایم چراکه ما از افکار بلند فلسفه این عزیزان بسیار استفاده کرده ایم.
این روحانی بیان کرد: همچنین یکی از اساتید دانشگاه کالیفرنیای آمریکا چهار سال پیش به شیراز آمده بودند خواهش کردند که یک شب کنار تربت سید سند به عبادت بپردازند که البته شیعه و مسلمان بودند، من به مسئولان استانی عرض کردم شناسنامه شیراز همین بزرگان هستند.
حجت الاسلام والمسلمین حدائق با بیان اینکه مسئولان شهری باید همت کنند تا قبرستان دارالسلم شیراز را احیا کنند، بیان کرد: بسیاری از بزرگان که در شیراز دفن هستند سند افتخار شیعه هستند، قبرستان دارالسلم از افتخارات شیراز است، البته در محاوره عمومی قبرستان معروف به دارالسلام است، اما دارالسلم صحیح آن است، جعفر نعل بند رسول الله متوفی ۲۴ هجری در همین قبرستان دفن است، سرباز گمنام، شیخ مفید شیراز، محمود دهدار، صفه تربت، صفه سادات واولیایی که در این مکان آرمیده اند که پیشینه شهر شیراز هستند.
او با اشاره به اینکه باید برای احیای قبور مفاخر این شهر تلاش کرد، گفت: مدرسه علمیه دارالشفا شیراز نیز در ۸۰۰ سال گذشته نیز در همین منطقه بوده است، که پس از زلزله تخریب میشود و دیگر بازسازی نمیشود، امیرالمومنین (ع) میفرماید، اگر عالمی را تکریم کنید خداوند را تکریم کرده اید.
استاد سطح عالی حوزه علمیه فارس در ادامه سخنان خود به ویژگیهای رسول الله (ص) اشاره کرد و بیان داشت: خداوند در تبیین رسول الله (ص) فرمود پیامبر (ص) شخصیتی مردمی بود که برخاسته از مردم بود، مسئولان باید بدانند اگر در میان مردم بودند هنر کرده اند، مردمی زیستن یکی از شاخصههای مهم پیامبر (ص) بود.
او ادامه داد: پیامبر (ص) مدیری بود که میان مردم بود و بی توجه به مردم نیز نبود، گاهی اوقاف مدیران هستند، اما بی توجه به مشکلات هستند، اخلاق پیامبر (ص) اینگونه نبود، نماینده باید بداند که برای چه چیزی نماینده شده است، البته قانون معین کرده است که مسئولیت یک مدیر چیست، اما مدیر نیز باید بداند این لطف خداوند است که مدیری نیاز مردم را برطرف کند، مسئول باید مشکل گشایی کند.
حجت الاسلام والمسلمین حدائق عنوان کرد: مسئول باید در تراز انقلاب اسلامی باشد، مدیری در تراز انقلاب است که خدمت به مردم را قبول کندوبرای خود افتخار بداند، برخی از مسئولان میخواهند آقایی کنند، اگر وقت ندارید و کاری از شما ساخته نیست نباید مسئولیت را قبول کنید، پیامبر (ص) پزشک سیار بود و خانه به خانه به دنبال مردم بود.
او با بیان اینکه انسانهای موفق باید مردمی باشند، اظهار داشت: برخی سالن غذا خوری کارگران و مسئولان را جدا میکنند این باعث تکبر میشود، امیرالمومنین (ع) فرمود حتی اگر به یهودی هم رسیدید التماس دعا بگویید، مدیرانی که با مردم هستند بر دلها حکومت میکنند برخی مدیران هم بر تنها حکومت میکنند. مدیر باید طوری عمل کند که هنگام تودیع او زیر دستانشان شاد نباشند، هنگامی که صدام مرد مردم عراق شاد بودند، اما هنگامی که امام راحل و سردار سلیمانی از دنیا رفتند یک عالم عزادار شدند، همچنین از ویژگیهای دیگر رسول الله (ص) این بود که مشکلات مردم بر اوگران میگذشت، اینکه برخی میگویند مشکل خودت است به ما ربطی ندارد بسیار خطرناک است پیامبر (ص) اینگونه نبود.
او اضافه کرد: رئوف و رحیم دو صفت از اوصاف خداوند است، اما خداوند به پیامبر (ص) عطا کرده است.
انتهای پیام/