معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: ارتباط دادن آلودگی هوا به ساختمان‌های بلند مرتبه استان اصفهان آدرسی غلط است و نباید از سهم آلودگی ناشی از صنایع و ترافیک غافل شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، امیر زاغیان معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: ساختار شهر اصفهان مبتنی بر یک رودخانه و مادی‌های متعدد منشعب از آن است که این‌ها مانند شاهرگ و مویرگ در سطح این شهر عمل می‌کنند و طراوت، تازگی و هوای پاک را به درون محلات می‌فرستند.

معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان با بیان اینکه تاکنون به صورت علمی ثابت نشده که بلند مرتبه سازی باعث ساکن بودن جریان هوا می‌شود، اذعان داشت: بی تردید ساختمان‌های بلندمرتبه در مجاورت رودخانه زاینده رود و مادی‌ها باعث ساکن ماندن جریان باد و هوا به اطراف خواهد شد، اما اینکه گفته می‌شود کوه صفه، که یکی از نماد‌های این شهر است یا ساختمان‌های بلندمرتبه مانع جریان هوا در شهر اصفهان بوده، آدرسی غلط است.

وی افزود: آلودگی شهر اصفهان عمدتاً منشعب از صنعت کارخانجات تولیدی و صنایع پیرامونی و ترافیک شهری است که این‌ها بسیار تاثیر گذار است.

زاغیان با بیان اینکه اگر رودخانه زاینده‌رود جاری باشد به بهبود شرایط کیفی هوا کمک می‌کند. گفت: ساختمان‌های بلندمرتبه درصد کمی در کاهش جا به جایی هوا تاثیر دارند.

معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی استان اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ساختار شهر اصفهان نظام‌مند و مبتنی بر طبیعت و تاریخ است، به نظر می‌رسد نسبت به شهر‌های دیگر از جابه جایی هوای مناسبی برخوردار است؛ همانگونه که به محض وزش باد تقریباً به فاصله دو ساعت هوای اصفهان تهویه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از دید وزارت راه و شهرسازی و به تبع آن این اداره‌کل، سیاست بلندمرتبه سازی وجود ندارد اذعان داشت: طبق طرح‌های توسعه شهری و طرح‌های جامع و تفصیلی، مناطقی که ظرفیت بلندمرتبه سازی دارد در راستای جلوگیری از گسترش افقی شهر و افزایش تراکم پذیری آن منطقه و همچنین ممانعت از دست‌اندازی به اراضی کشاورزی، ساخته می‌شود که بی تردید این مناطق در بافت تاریخی، اطراف مادی‌ها و رودخانه نیست.


انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.