به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، بهروز اخوان سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به شعار هفته ملی دیابت با عنوان (مراقبت دیابت امروز بیشتر از همیشه) اظهار داشت: با توجه به افزایش روزافزون مبتلایان به دیابت این هفته با هدف آشنایی و اطلاعرسانی عموم مردم درباره این بیماری، عوارض و درمان آن نامگذاری شده است.
او با بیان اینکه دیابت درمان نشده میتواند عوارضی جدی از قبیل عوارض قلبی عروقی، رتینو پاتی نورو پاتی و نفروپاتی را به دنبال داشته باشد، افزود: به همین جهت میتواند باعث ایجاد هزینههای طولانیمدت پزشکی و غیرپزشکی برای بیماران، خانواده آنها، مراقبین و نظام سلامت شود.
سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه شمار مبتلایان به دیابت در جهان روزانه در حال افزایش است، اضافه کرد: در جهان در هر پنج ثانیه یک نفر به دلیل ابتلا به دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست میدهد.
اخوان با بیان اینکه بر اساس مطالعه STEPS سال ۱۳۹۵، حدود ۶.۵ درصد افراد بالای ۲۵ سال در استان به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند اضافه کرد: از این تعداد چهار درصد مردان و هشت درصد زنان هستند.
او با اشاره به اینکه یکی از بیماری های غیرواگیردار رایج در کشور دیابت است که نیمی از آنها از بیماری خود بی اطلاع هستند، گفت: ۱۱ درصد افراد ۲۵ سال و بالاتر در کردستان پره دیابتی هستند.
سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: ۳.۳ درصد جمعیت روستایی و ۷.۷ درصد جمعیت ساکن در مناطق شهری کردستان به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند.
اخوان با ذکر اینکه ۲۰ تا ۳۰ درصد افراد وقتی متوجه بیماری خود میشوند که دچار عارضه جدی شدهاند، اظهار داشت: فعالیت بدنی منظم بخش مهمی از مدیریت این بیماری است و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش میدهد.
سرپرست معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خود مراقبتی را بهترین راهکار پیشگیری از ابتلا به دیابت عنوان کرد و افزود: تحرک و فعالیت بدنی، سبک زندگی سالم، محدود کردن مصرف قند، چربی و شیرینی و مصرف مناسب میوه و سبزیجات تازه به کنترل این بیماری کمک میکند.
انتهای پیام/ک