رئیس اداره حفاظت محیط زیست سقز گفت: با پایش و کنترل متناوب از زیستگاه این گونه نادر واقع در کوه توله و قلعه بیگ اویسی، ۲ بال میش‌مرغ مشاهده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سنا فقیه سلیمانی - ایوب شریفی افزود: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان سقز برای حفاظت از گونه کمیاب و در معرض خطر انقراض میش مرغ، منطقه تۆڵە را مورد گشت زنی قرار داده و ۲ بال میش‌مرغ مشاهده شد.

وی بیان کرد: نیروی یگان این شهرستان همچنین با اهالی روستاهای بیگ اویسی، قهراباد سفلی وعلیا، کوچک سفلی و علیا، واقع در منطقه شکار ممنوع بیگ اویسی جهت حفظ نسل این گونه با ارزش اکولوژیکی و کمیاب دیدار و در خصوص لزوم مشارکت و اهمیت همکاری مردم در این مورد بحث و تبادل نظر کردند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست سقز  یادآور شد: جلوگیری از شکار غیر مجاز، پایش متناوب، آموزش جوامع محلی، جلب مشارکت‌های مردمی و همکاری با انجمن های زیست محیطی از جمله اقدامات این اداره جهت حفظ نسل گونه کمیاب و در معرض خطر انقراض میش مرغ است.

پرنده میش‌مرغ، که در زبان محلی «چیرگ» نیز نامیده می‌شود، یکی از بزرگترین پرندگان ایران و از گونه‌های منحصر به فرد و بسیار مهم جانوری در جهان به شمار می‌آید که نسل آن با خطر انقراض روبرو است.

این پرنده نادر (Otis tarda) نام دارد که جزو بزرگ‌ترین پرندگان گیاهخوار بوده و با جثه بزرگ و بال‌های کشیده و پرتوان، لقب سنگین‌ترین پرنده قادر به پرواز جهان را دارد.

میش‌مرغ طی سال‌های گذشته به دلیل محدودشدن زیستگاه‌های طبیعی، شکار بی‌رویه و اختلال در مناطق زیست و تخم‌گذاری، در معرض خطر انقراض بوده و به همین دلیل هم‌اکنون در فهرست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت (IUCN) در طبقه آسیب‌پذیر (VU) قرار دارد.

تخریب زیستگاه و تبدیل زمین‌های دیم به آبی (مکانیزه شدن کشاورزی) باعث کاهش نسل این گونه کمیاب در دهه‌های اخیر شده به طوری که جمعیت آن در کشور تنها محدود به بخش‌هایی از شهرستان‌های بوکان و مهاباد در آذربایجان‌غربی بوده و امسال هم در کردستان مشاهده شده است.

میش‌مرغ که در جهان به اسم‌های مختلفی شناخته می‌شود برای نخستین بار در سال ۱۷۵۸ میلادی توسط "کارل‌لینه" به نام علمی (Avis tarda) نامگذاری شد و بر اساس بررسی‌های انجام شده بیش از ۶۰ درصد جمعیت این گونه در پرتغال و اسپانیا زیست می‌کند.

این پرنده دارای گردن و پاهای کشیده، بال‌ها و منقاری پهن و برگ‌های رنگارنگ است و طول بدن آن حدود یک متر و بیش از ۱۵ کیلوگرم وزن دارد و روی زمین لانه می‌سازد.

برچسب ها: محیط زیست ، کردستان ، سقز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.