به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،علی خدایی نایب رئیس شورای اسلامی عالی کار درباره طرح مجلس برای مزد توافقی گفت: ۳۸ نماینده پای این طرح را امضا کردهاند که کوچکترین مطالعهای پشت آن وجود ندارد و نظر حقوقدانان مجلس هم همین است که در بند یک آن عنوان کردند که طرح مزد توافقی باعث بهرهکشی و استثمار نیروی کار خواهد شد.
نایب رئیس شورای اسلامی عالی کار بیان کرد: طرحی که برخی نمایندگان مجلس آن را امضا کردهاند قصد دارد تبصرهی جدیدی را به ماده ۴۱ قانون کار الحاق کند که عنوانش این است کارگاههای زیر ۱۰ نفر در روستاها از شمول ماده ۴۱ قانون کار خارج شوند و نیروی کار این کارگاهها مزد را به صورت توافقی دریافت کنند کسانی که این طرح را پیشنهاد دادند در پیشنهادات خود عنوان کردند که این اختیار در ماده ۱۹۱ قانون کار به شورای عالی کار داده شده است.
خدایی با اشاره به بی تدبیری مهمی که پشت طرح مزد توافقی است اظهار کرد: در شرایطی که جامعه کارگری و اکثر حقوق بگیران کشور در فقر دست و پا میزنند و گرفتاریهایی را در بحث تورم و تامین نبودن هزینههای زندگی دارند از مجلس و دولت انتظار گشایش دارند تا با طرحهایشان تورم را کنترل و قیمتها را کاهش دهند اما یک دفعه با طرحی مواجه میشوند که میخواهد حداقلهای حمایتی قانون را هم از آنها بگیرد.
وی با بیان این که مزد توافقی کاملا غیر کارشناسی، بدون مطالعه و پشتوانه است ادامه داد: با بهانه و شعار ایجاد اشتغال میخواهند این کار را انجام دهند در حال حاضر حداقل دستمزد ۱۰ روز از زندگی کارگر را تامین میکند حالا برخی این طرح را پیشنهاد دادهاند و ادعا میکنند که اگر حداقل مزد حذف شود در کشور اشتغال ایجاد میشود اشتغالی که حتی نتواند یک سوم هزینههای شاغلان را پوشش دهد لیاقت از بین رفتن دارد نه به وجود آمدن.
دستمزد کارگران کمتر از ۵ درصد هزینههای تولید را شامل میشود
نایب رئیس شورای اسلامی عالی کار تصریح کرد: امروز معضل تولید و اشتغال کشور دستمزد کارگران نیست دستمزد کارگران زیر ۵ درصد از هزینهی تمام شدهی کالا و خدمات کشور را تشکیل میدهد بهتر است به جامعه آدرس اشتباه ندهیم تا مسئولان کشور هم با آدرسهای اشتباه تصمیمات نادرست بگیرند.
خدایی با بیان اینکه قطعا طرح مزد توافقی به نتیجه نخواهد رسید، گفت: هر وقت لازم باشد و ببینیم که در حق کارگران اجحاف میشود میتوانیم از ابزارهای سختی که در دست داریم استفاده کنیم در بحث ابزارهای نرم هم آنقدر استدلال و منطق داریم و اجازه نخواهیم چنین طرحهایی به بار بنشیند اگر بنا بود این طرح اجرا شود باید شورای عالی کار آن را تصویب میکرد که این شورا چنین چیزی را بر مبنای استدلال قوی نپذیرفته است.
نایب رئیس شورای اسلامی عالی کار بیان کرد: این طرح تصویب نخواهد شد اما هزینهی نگرانی و ناراحتی که به کارگران تحمیل شده است را چه کسی خواهد داد بدون اینکه کوچکترین کار کارشناسی پشت این طرح صورت گرفته باشد فقط بحث آن را به میان میآورند که نتیجهای هم ندارد.
وی افزود: نمایندگان مجلس برای مطرح کردن این موضوع باید نظر و استدلال نمایندگان کارگران را بشنوند و بعد تصمیم بگیرند حال با این کار خود را در جامعه خراب کردند اسامی نمایندگانی که این طرح را امضا کردند منتشر شده است که دیگر نگاه ما به آنها تغییر کرده و جایگاه خود را از جامعه از دست خواهند داد.
بیشتر بخوانید
مزد توافقی به ارزان سازی نیروی کار میانجامد؟
انتهای پیام/