رحمانی گفت: بهترین کار برای بیمار دچار مسمومیت، این است که هیچ اقدامی نشود؛ اقداماتی مانند وادار کردن بیمار به استفراغ، می‌تواند کشنده باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، علی‌حسن رحمانی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: بهترین کار برای بیمار دچار مسمومیت، این است که هیچ اقدامی نشود؛ اقداماتی مانند وادار کردن بیمار به استفراغ، می‌تواند کشنده باشد و باید با مرکز مسمومیت‌ها تماس بگیرند یا بیمار را به مرکز درمانی مجهز ارجاع دهند.

او با بیان اینکه برخی یک فرد مسموم‌شده را وادار به استفراغ می‌کنند یا به بیمار شیر، آبلیمو یا مواد دیگر می‌دهند تا به تصور خودشان، سم خنثی شود، اما همه این تفکرات اشتباه است، افزود: استفراغ و وادار کردن بیمار به استفراغ، اشتباه بزرگ و مهلکی است. در بسیاری از موارد ممکن است مسمومیت‌ها موجب وقوع اتفاقی برای بیمار نشوند و اگر بیمار، مواد غذایی اضافی را مصرف نمی‌کرد یا استفراغ نمی‌کرد، اتفاقی برای بیمار نمی‌افتاد.

رحمانی بیان داشت: وادار کردن فرد دچار مسمومیت به استفراغ حتی می‌تواند موجب مرگ وی شود برای مثال نفت جذب بدن نمی‌شود، اما فردی که نفت خورده است را را وادار به استفراغ می‌کنند که با این کار اگر یک قطره از نفت وارد ریه شود می‌تواند موجب مرگ بیمار شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به راهکار‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت‌ها، تصریح کرد: در مکانی که احتمال گزش به ویژه گزش مار یا عقرب وجود دارد باید نسبت به سمپاشی اقدام شود و تا حد امکان نیز دارو و سم به اندازه زیاد در منزل نگهداری نشود. وجود داروی زیاد در منزل می‌تواند به صورت اشتباهی یا عمدی در اختیار افراد قرار بگیرد و مصرف شود؛ بنابراین باید دارو در حد نیاز در منزل نگهداری شود.

این مقام مسئول ادامه داد: برخی افراد مانند کشاورزان نیز برای مزارع خود از سم استفاده می‌کنند، در این شرایط نباید سموم در منزل و به ویژه در دسترس کودکان قرار بگیرند. با این اقدامات، از بروز بسیاری از مسمومیت‌های کشنده پیشگیری می‌شود یا حداقل، عوارض این مسمومیت‌ها کاهش می‌یابد و برخی مسمومیت‌ها اصلا قابلیت درمان ندارند. برای نجات برخی بیماران دچار مسمومیت با مواد سمی مانند سیانور که بسیار کشنده است، حتی زمانی که به مراکز درمانی می‌رسند نمی‌توانیم اقدامی کنیم.

او گفت: در صورت بروز مسمومیت، باید سریعا بیمار به نزدیک‌ترین مرکز درمانی منتقل شود؛ در اهواز در صورت نیاز بزرگسالان به بیمارستام امام (ره) و کودکان را به بیمارستان ابوذر که در این خصوص در نظر گرفته شده‌اند، منتقل شوند.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.