مدیر توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ۷۰ هزار تن سیب زمینی از استان همدان صادر شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، حسین فضلی مدیر توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۷۰ هزار تن سیب زمینی با ارزش صادراتی ۳۵ میلیون دلار به چند کشور صادر شده است.

او با بیان اینکه استان همدان قطب مهم تولید سیب زمینی در کشور است اظهارداشت: این محصول امسال به کشور‌های عراق، پاکستان، افغانستان، ازبکستان، آذربایجان، ارمنستان و روسیه صادر شده است.

مدیر توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: سطح زیرکشت سیب زمینی استان همدان ۲۹ هزار هکتار است که میزان کل تولید از این سطح سالانه ۹۰۰ هزار تن است.

فضلی خاطرنشان کرد: از این مقدار تولید حدود ۸۰ تا ۱۰۰ تن به صورت تازه خوری مصرف می‌شود و نزدیک به ۲۷۰ هزار تن در انبار‌ها و سرد خانه‌های ذخیره سیب زمینی ذخیره می‌شود.

او ادامه داد: درصد سهم بری از میزان صادرات سیب زمینی ۷.۶ درصد و سهم بری ارزش دلاری از کل صادرات استان ۱۷.۷ است، همچنین سهم بری وزنی از کل صادرات ۴۵ درصد است.

مدیر توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه یک پنجم سیب‌زمینی کشور در استان همدان تولید می‌شود، گفت: شهرستان بهار با پنج هزار و ۹۴۰ هکتار زمین زیرکشت سیب‌زمینی و تولید ۲۵۰ هزار تن رتبه نخست تولید سیب زمینی استان همدان را دارد.

فضلی افزود: با توجه به حجم بالای تولید سیب زمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سردخانه، صنایع تبدیلی و صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

او با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵ واحد سردخانه‌ای با ظرفیت ۱۴۱ هزار و ۳۵۰ تن با مجوز بهره برداری از سازمان جهاد کشاورزی در استان همدان فعال هستند، گفت: با فعالیت این مراکز زمینه اشتغال بکار ۵۵۲ نفر فراهم شده است.

مدیر توسعه و بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تصریح کرد: ۵۳ واحد سردخانه‌ای با ظرفیت ۱۷۱ هزار و ۹۰۰ تن و اشتغال ۵۴۹ نفر و سه واحد فرآوری سیب زمینی با ظرفیت ۱۱۷ هزار و اشتغالزایی ۳۰۱ نفر در استان همدان در حال ساخت است.

فضلی با بیان اینکه استان همدان سالانه به ۱۰۰ هزار تن بذر سیب زمینی نیاز دارد، افزود: بذر به عنوان مهمترین نهاده کشاورزی و اساسی‌ترین ابزار تولید کیفی در کشاورزی، نقش ویژه‌ای در افزایش و پایداری تولید و حفظ و توسعه ارقام متناسب با شرایط آب و هوایی دارد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/د.ا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.