به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، احمدعلی افکاری رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان فارس در شورای برنامهریزی و توسعه استان با بیان اینکه امسال ۱۳۹۰ میلیارد تومان بودجه محرومیتزدایی به استان فارس اختصاص یافته است، گفت: این بودجه در ۵ بخش آب، راه، سلامت، مدارس و آبخیزداری و آبخوانداری میتواند هزینه شود، اما اختیار هزینهکرد بودجه بخش بهداشت و راه روستایی به استان است و مابقی بخشها به صورت ملی تعیین تکلیف شده است.
او با اشاره به مجوزی که سازمان برنامه و بودجه برای استفاده از ۲۰ درصد بودجه محرومیتزدایی از محل سازمان هدفمندی یارانهها داده است، گفت: بقیه استانها برای این کار اقدام کردهاند و اگر استان فارس سریعتر برای بودجه محرومیتزدایی تصمیم نگیرد از این موضوع عقب میماند.
فرماندار شیراز نیز در این جلسه با بیان اینکه با پدیده مهاجرت سیل عظیمی از جمعیت که اکثرا از قشر مستضعف جامعه هستند به شیراز مواجه هستیم و، چون سکونت در شهر برای آنها سخت است در اطراف ساکن شدهاند، اظهار داشت: همین مسئله سبب شده روستاها بدون ضابطه توسعه پیدا کنند به طور مثال محدوده روستای کرونی ۳۶ هکتار بوده، اما در حال حاضر ۱۸۰ هکتار در آن ساخت و ساز شده است.
امیری با اشاره به غفلتی که در توسعه مسکونی روستاها انجام شده است، گفت: برای حریم شهر شیراز در ۲۰ سال گذشته چه اقدامی انجام شده است؟ باید الحاقاتی که انجام میدهیم طوری باشد که ساکنان آن روستاها مثل ساکنان شهر متعهد شوند که هزینهآمادهسازی مثل آسفالت کوجهها و ... را پرداخت کنند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه ۳۹ روستا در حریم شیراز شناسایی شده است که برخی از آنها ساخت و ساز غیرمجار داشتند، اظهار داشت: یکی از مشکلات اساسی ما در روستاهای حریم شهر ساخت و سازهای بودن رعایت اصول شهرسازی است ضمن اینکه متولی هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز در محدوده روستا دهیار آنجا است.
سید علیرضا حمیدی با بیان اینکه متوسط بهسازی روستاها در کل استان فارس ۵۰ رصد است، گفت: هر طرح هادی بعد از ۱۰ سال نیازمند بازنگری است و در در حال حاضر ۱۱۰۰ روستای فارس نیازمند بازنگری طرح هادی است.
او با تاکید بر اینکه روستا یک موجود زنده و در حال توسعه است و نباید فکر کنیم که با ارائه خدمات مثل راه، آب، برق و اجرای طرح هادی در یک روستا، کار در آنجا تمام شده است، عنوان کرد: ما از نیازمندیهای مردم عقب هستیم و همین باعث شده که دلالان و واسطهها با شناسایی نیازمندیها زمینه سودجویی را برای خود فراهم کنند.
انتهای پیام/