به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، یعقوب گویلیان مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت:استان کردستان یکی از استانهای تاریخی کشور است که بناهای تاریخی مذهبی-فرهنگی متعددی را در دل خود جای داده است.
گویلیان اظهار داشت:وجود مسجد-مدرسه دارالاحسان سنندج و کلیسای تاریخی این شهر جزء یکی از مهمترین ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی سنندج به شمار میرود، ولی هنوز از ظرفیتهای آن برای گردشگری پایدار شهری در زمینه مذهبی و فرهنگی به خوبی استفاده نشده است.
او در این زمینه افزود: مفهوم موزه امروزه بسیار وسیع و متنوع شده است و مفهوم موزه کلاسیک به معنی جایی که فقط محل نمایش اشیا و اقلام تاریخی باشد، جای خود را به گسترهای متنوع از کارکرد موزههای نوین مانند موزههای تخصصی، اکو موزه، موزه فضای باز و زنده و ... داده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت:یکی از انواع این موزهها، "موزه بنا" میباشد که امکان حفاظت و بازدید عمومی برای معرفی بناهای شاخص و باارزش را ایجاد میکند و به فراخور میتواند موزهها و گالریهای ثابت و یا موقت هنری و تاریخی در آن برپا گردد.
گویلیان افزود:مسجد-مدرسه دارالاحسان یا مسجد جامع سنندج دارای ساختار معماری عالی و تزیینات بسیار متنوع و نفیس میباشد که روزگاری یکی از دارالعلمهای مهم ایران بوده است.
او بیان کرد:کلیسای تاریخی سنندج هم با طراحی معماری شاخص، روزگاری همراه با میدان مرتبط با آن یکی از مراکز مهم شهری سنندج بوده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان عنوان کرد:باید به چشماندازهای آینده این حوزه نگاه جدیدتری بیندازیم و برنامهریزیها به سمتوسویی رود که در این اماکن فرهنگی شاهد تحولی بزرگ باشیم.
گویلیان در پایان ضمن تقدیر و تشکر از اداره کل اوقاف و امور خیریه کردستان و همچنین تلاش و پشتکار معاونت میراثفرهنگی استان و کارکنان این معاونت، یادآور شد:پس از دریافت تاییدیه طرح توجیهی و محتوایی از ادارهکل موزههای وزارت میراثفرهنگی، موزه بنای اماکن نامبرده در سنندج راهاندازی میشود و امیدواریم با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه موزه وقف را نیز داخل یکی از این موزه بناها راه اندازی نماییم.
انتهای پیام/م