مدیر امور فرهنگی و ارتباطات اداره‌کل میراث فرهنگی اصفهان گفت: در پی آتش‌زدن ورودی پایاب قنات وزوان در جنوب شهر میمه ، شناسایی عوامل آن در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، به‌تازگی فیلمی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر سوخته شدن ورودی اثر تاریخی قنات وزوان در حال بازنشر است.

شهرام امیری مدیر امور فرهنگی و ارتباطات اداره‌کل میراث فرهنگی اصفهان گفت: این اتفاق برای سومین بار است که در ورودی این مجموعه تاریخی روی می‌دهد و سابقه این موضوع به برخی اختلافات بین مالکان محلی زمین‌های پیرامون این پایاب برمی‌گردد.

وی بابیان اینکه خوشبختانه به داخل قنات آسیبی وارد نشده به دلیل آنکه دارای حفاظ و قفل است اظهار داشت: این پایاب در زمین‌های کشاورزی مردم واقع‌شده است و دسترسی مستقیم به آن وجود ندارد.

امیری افزود: کارکنان اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شاهین‌شهر و میمه مدتی پیش اقدام به ایجاد پایگاه جهانی قنات در استان کردند که این پایگاه سه قنات وزوان، میمه و مزد آباد را پوشش می‌دهد.

به گفته وی بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده به این دلیل که قنات وزوان در بیابان و در زمین‌های کشاورزی مردم آن منطقه واقع‌شده است، با هماهنگی فرماندار، مسئولان محلی و شهرداری وزنان، بخشی از این زمین‌های کشاورزی را از کشاورزان خریداری شد و به طرح گردشگری تبدیل کردند.

مدیر امور فرهنگی و ارتباطات اداره‌کل میراث فرهنگی اصفهان افزود: اکنون مسیر گردشگری برای این مجموعه ایجاد و عملیات زیرسازی، جاده کشی، جدول‌کشی و نصب تابلو‌های راهنما در این مجموعه صورت گرفته و در داخل قنات نیز نورپردازی شده است.

وی یادآور شد: به‌تازگی نیز اعتباری از طریق سایت قنات‌های جهانی برای نصب دوربین‌های مداربسته به‌منظور حفاظت کامل از این مجموعه تاریخی اختصاص‌یافته است.

قنات وزوان در زمان ساسانیان در ۲ کیلومتری شمال شهر وزوان احداث‌شده است و مادر چاه آن در جنوب شهر میمه در استان اصفهان قرار دارد؛ طول این قنات یک هزار و ۸۰۰ متر و عمق مادر چاه آن ۱۸ متر و دارای ۶۴ حلقه چاه است.

قنات بزرگ و تاریخی وزوان دارای سد زیرزمینی بوده و قادر به ذخیره آب در فصولی که کشاورزان نیاز به آب ندارند هست. قدمت این قنات به حدود ۲۰۰۰ سال پیش می‌رسد و باستان شناسان ژاپنی پس از بازدید این قدمت را تائید نموده و این قنات تاریخی را یکی از نادرترین قنوات جهان معرفی کرده‌اند.

همچنین قنات بزرگ وزوان از سوی یونسکو به‌عنوان یکی از اعجاب‌انگیزترین قنات‌های جهان شناخته‌شده است.

قنات وزوان در سال ۱۳۷۹ توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره ۲۹۶۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

وزوان شهری است قدیمی در ۹۰ کیلومتری شمال اصفهان و در میان دشت میمه واقع گردیده است.


منبع:ایرنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.