مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان گفت: تبدیل هر هکتار باغات انگور خوابیده به داربستی نیازمند ۱۲۰ میلیون تومان اعتبار خواهد بود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از همدان ، حجت الله شهبازی، مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه برای اجرای طرح فراز نیاز به منابع مالی است، گفت: از سال ۹۸ کار طرح جدید فراز در سطح استان همدان آغاز شد که در همان سال ۸۵ هکتار باغات داربست درطرح فوق در استان همدان ایجاد کردیم.

او میزان باغات ایجاد شده داربستی استان همدان در سال ۹۹ را در طرح فراز ۴۳ هکتار برشمرد و تصریح کرد:بر اساس برآورد‌ها با منابع تامین شده امسال  اجرای ۱۰۰هکتار باغات ایستاده در سطح استان همدان پیش بینی می‌شود.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: در مقایسه با مساحت کل باغات انگور موجود استان همدان اجرای این میزان طرح فراز انجام شده کم و بیشتر به صورت الگویی است که امیدواریم باغداران هم با توجه به مزایای طرح فراز با تقبل بخشی از هزینه‌های تبدیل باغات خوابیده به داربستی و ایستاده در توسعه و جهش طرح فراز در آینده نزدیک بیش از پیش ترغیب شوند.

شهبازی با بیان اینکه طرح ویژه فراز باغات انگور یکی از طرح‌های ویژه سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در سال‌های اخیر بود و همچنان در حال انجام است، تصریح کرد:با توجه به جایگاه دوم استان همدان از نظر سطح زیر کشت باغات انگور در کشور یکی از اقدامات و کار‌های ویژه‌ای که باید برای باغات انگور استان همدان انجام می‌گرفت روش کشت و کار در این باغات بود.

او با اشاره به اینکه پیش از این باغات انگور سطح استان همدان به صورت خوابیده بود و باید تبدیل به داربست و ایستاده می‌شد تصریح کرد:باغات انگور به صورت ایستاده دارای مزایای بسیاری است که افزایش کیفیت محصول، تسهیل در روند کاشت و داشت و برداشت، امکان مکانیزه کردن، آسان و راحت‌تر شدن فرآوری و ضریب تبدیل انگور به کشمش و ایجاد آبیاری قطره را می‌توان از جمله مزایای این طرح دانست که موجب می‌شود به سمت این طرح سوق داده شویم.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه نگرانی‌هایی پیش از این در زمینه سرمازدگی محصول در این طرح وجود داشت، عنوان کرد: با نوع و تیپ‌هایی که برای این کار در نظر گرفته شده و با اطلاعاتی که به بهره‌برداران و باغداران انگور داده‌ایم موجب شده که این اتفاق نیز در استان همدان بیفتد.

شهبازی با اشاره به اینکه باغدار انگور کشوربه روش داربستی و فراز موفق به تولید ۱۲۰تن انگور در هکتار شده، ادامه داد:قبل از سال ۹۸ در همه دوران سال‌های گذشته از سطح ۲۲هزار هکتار کل باغات انگور استان تنها ۲۰تا ۲۵هکتار به صورت طرح فراز بوده است.

او با تاکید بر اینکه نیاز طرح به منابع مالی بالا بوده و موضوع منبع مالی یکی از جمله موارد مهم باغداران در این رابطه است، گفت: در حال حاضر تبدیل هر هکتار باغات انگور خوابیده به داربستی نیازمند ۱۲۰ میلیون تومان اعتبار خواهد بود.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه متاسفانه برای این طرح منبع مالی ملی مناسبی پیش بینی نشده است، یاد آور شد: در دوسالی که در رابطه با طرح فراز در استان همدان اقدام شده اعتبار آن با کمک منابع استانی بخشی از محل صندوق کارآفرینی امید و بخشی بانک کشاورزی بوده است.

شهبازی ادامه داد: در اجرای طرح فراز باغات انگور همواره به تاک داران تاکید و توصیه داریم که در این رابطه دانش فنی خود را با مشاوره‌های لازم ارتقا دهند چرا که پرورش درختچه انگور تخصصی بوده و هنگامی که این درختچه‌ها به ایستا و داربستی تبدیل می‌شوند پرورش درختچه‌های تاک تخصصی‌تر خواهد شد.

او با بیان اینکه در استان همدان، ملایر به عنوان شهر جهانی انگور دارای بیشترین سطح زیر کشت باغات انگور است، یاد آور شد: به همین منظور برای ارتقا هر چه بیشتر دانش فنی در این زمینه پژوهشکده انگور ملایر، ایستگاه تحقیقات انگور ملایر و برگزاری کارگاه‌های آموزشی در طول سال از جمله مواردی است که در این شهرستان فعالیت دارد.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان افزایش ۲۰درصدی از نظر کمیت، افزایش ۵۰درصدی از نظر کیفیت و نیز کاهش ۴۰درصدی هزینه‌های کارگری را از جمله مزایای طرح فراز دانست و ادامه داد: افزایش هزینه‌های کارگری، کاهش عمر اقتصادی، کاهش کیفیت و کمیت محصول به دلیل عدم نفوذ نور کافی در تاج، کاهش کیفیت محصول در صورت وقوع بارندگی‌های آخر فصل در زمان رسیدگی میوه از معایب عمده تربیت تاکستان‌ها به روش سنتی است.

شهبازی گفت: برای اقتصادی‌تر شدن کشاورزی، مکانیزه کردن آن ضروری است و طرح فراز با توجه به مزایای آن در افزایش عملکرد به واسطه افزایش نوردهی، هوادهی و کنترل آفات و بیماری‌ها، کاهش هزینه‌ها به واسطه کاهش استفاده از نیروی کار و افزایش مکانیزاسیون، افزایش کیفیت محصول و کاهش احتمال سرمازدگی بهاره از نقش موثری برخوردار است.

او با اشاره به اینکه طرح سرشاخه کاری انگور نیز در استان همدان آغاز شده گفت: در اجرای طرح فراز هشت رقم جدید انگور را در شهرستان ملایر در حال تکثیر داریم که در این ارقام با کوتاه شدن دوره رشد به سمتی پیش می‌رویم که میزان خسارت ناشی از سرمازدگی و مبارزه با آفات محصول کاهش یافته و تولید اقتصادی افزایش می‌یابد.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان همدان افزود: در طرح فراز همراه با سرشاخه کاری درختچه‌های انگور به دنبال ایجاد تنوع در ارقام تولیدی هستیم، تنوعی که هم موجب تولید محصول رومیزی و تازه خوری و هم تولیدکشمش و صادرات آن باشد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.