مدیرکل امور عشایر اصفهان گفت: عشایر استان امسال با تحویل پنج هزار راس گوسفند به وزن ۱۳۸ تُن به شرکت پشتیبانی امور دام استان، بیشترین میزان تحویل دام سبک در میان عشایر کشور را داشتند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، مُختار اسفندیاری مدیرکل امور عشایر اصفهان گفت: زمان مناسب خریداری دام از عشایر اصفهان از ابتدای فروردین تا اواخر مرداد است و امسال با توجه به عملیاتی شدن دیرهنگام دستورالعمل خرید دام مازاد عشایر استان، در شرایطی که خرید ۴۵ هزار رأس دام سبک برای امور عشایر اصفهان برنامه‌ریزی‌شده بود این سازمان تنها توانست پنج هزار رأس گوسفند به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهد.

وی گفت: پس از تابستان دام‌های بارور عشایر اصفهانی به دلیل رشد جنین آن‌ها، قابلیت ارسال به کشتارگاه را ندارند و با توجه به این شرایط و زمان ابلاغ خرید دام عشایر، تحویل بیش از پنج هزار رأس دام مازاد توسط عشایر اُستان به شرکت پشتیبانی امور دام کشور امکان‌پذیر نبود.

مدیرکل امور عشایر اصفهان گفت: زمان مناسب خرید دام از عشایر در استان‌ها و مناطق مختلف کشور متفاوت است و امسال بسیاری از استان‌ها نتوانستند دامی از عشایر خریداری کنند.

وی گفت: با توجه به طول مسیر هزار کیلومتری کوچ عشایر استان، بیش از ۹۹ درصد دام‌های عشایر استان از نوع سبک هستند و عشایر اصفهان به ندرت و در تعداد بسیار کم و تنها برای مصارف شخصی، اقدام به پرورش گاو می‌کنند.

عشایر اصفهان ۲۸ درصد گوشت قرمز استان را تأمین می‌کنند

مدیرکل امور عشایر اصفهان گفت: عشایر این منطقه با تأمین ۲۸ درصد گوشت قرمز مصرفی استان، نقش بسزایی در تأمین پروتئین کشور دارند و مولدترین تولیدکنندگان گوشت هستند.

وی گفت: میزان تولید لبنیات عشایر بختیاری و قشقایی استان، هفت هزار تن است و آنان جزو بزرگ‌ترین تولیدکنندگان محصولات لبنی در اصفهان هستند و عشایر اصفهان یک‌میلیون رأس دام دارند.

اسفندیاری گفت: در استان اصفهان حدود ۵۵ هزار عشایر در قالب ۱۱ هزار خانوار زندگی می‌کنند که هرچند جمعیت کمی دارند، ولی از تولیدکنندگان مهم و جزو مولدترین اقشار جامعه محسوب می‌شوند.

وی گفت: عشایر بختیاری و قشقایی در استان حضور ندارند و ایل بختیاری به مناطق قشلاقی خوزستان و ایل قشقایی به استان‌های گرمسیر فارس، بوشهر و کهگیلویه بویر اَحمد کوچ کرده‌اند؛ عرب جرقویه نیز که در فصل ییلاق در استان چهارمحال و بختیاری بودند، در شرق اصفهان استقرار دارند.

آبرسانی سیار به ۱۱ هزار خانوار عشایری استان اصفهان انجام شد

رییس اداره بهسازی اُمور تولید، سازمان امور عشایر استان اصفهان نیز گفت: آب‌رسانی به دام‌ها از مهم‌ترین اقدامات برای افزایش تولید گوشت عشایر است و امسال این اداره با تخصیص، بهسازی و نوسازی ۶ دستگاه تانکر آب‌رسان و استفاده از چهار دستگاه کامیون آب‌رسان که از فرمانداری‌های شهرستان‌های سمیرم، شهرضا و فریدون‌شهر تأمین شد، آب‌رسانی به ایلات بختیاری و قشقایی را انجام داد.

حسین غلامی گفت: هفت ماه امسال آب‌رسانی به ۱۱ هزار خانوار عشایری در شهرستان‌های سمیرم، فریدون‌شهر، شهرضا، دهقان و داران انجام شد و بیش از ۱۲۰ هزار مترمکعب آب برای مصرف عشایر و دام‌های ایشان تخصیص داده شد.

وی گفت: آب‌رسانی به عشایر بختیاری و قشقایی استان در هفت ماه امسال، بیش از ۲ میلیارد تومان هزینه داشته است که نیمی از آن توسط سازمان امور عشایر و بقیه آن توسط فرمانداری‌های از محل مالیات بر ارزش‌افزوده تأمین‌شده است.

وی گفت: از ابتدای آبان امسال نیز آب‌رسانی به حدود هزار خانوار عشایر عرب جرقویه‌ای آغازشده است که برای انجام آن به یک میلیارد تومان اعتبار نیاز است و استفاده از محل اعتبارات ارزش‌افزوده می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد.

امسال به‌موجب توافق بین وزارت جهاد کشاورزی، سازمان امور عشایر و سازمان پشتیبانی امور دام کشور مقررشده بود، یک‌میلیون رأس دام مازاد، از عشایر کشور خریداری شود.

عشایر استان اصفهان متعلق به ایلات بختیاری، قشقایی و عرب جرقویه هستند که عشایر قشقایی و بختیاری برای کوچ قشلاق به خارج از استان و استان‌های جنوبی می‌روند، ولی عشایر عرب جرقویه فصل قشلاق به منطقه جرقویه در شرق اصفهان کوچ می‌کنند.

منبع:ایرنا

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.