به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان شبکه تلویزیونی الجزیره، در حالی که درگیریها بین نیروهای ارتش اتیوپی و عناصر مسلح جبهه تیگرای در شمال این کشور ادامه دارد، نیروهای دولتی از تسلیم شدن هزاران نفر از این عناصر مسلح خبر دادند. تلویزیون دولتی اتیوپی، تصاویری را از کسانی که آنها را هزاران اسیر از جبهه تیگرای خواند، پخش کرد.
ژنرال تادسی وردی فرمانده نظامی جبهه تیگرای از تغییر آرایش عناصر مسلح این گروه خبر داد و اعلام کرد نیروهای ما طرحهای جدیدی برای عملیات نظامی در نظر گرفته اند. تادسی افزود: ”در جنگ پیشروی و عقب نشینی، طبیعی است. ما کنترل بعضی مناطق را در دست گرفتیم و از بعضی مناطق عقب نشینی کردیم. این عقب نشینیها بر اساس طرحهای جدید عملیاتی و نه نتیجه فشارهای نظامی بوده است. دشمن تلاش میکند، آن را پیروزی برای خود جلوه دهد. آنچه درباره قرار گرفتن نیروهای تیگرای در محاصره و قطع خطوط تدارکاتی آنها گفته میشود، جنگ روانی است. “
از سوی دیگر، آبی احمد نخست وزیر اتیوپی از جبهه تیگرای خواست تسلیم شود و گفت، این گروه پس از شکست نظامی، گزینه دیگری جز تسلیم شدن ندارد.
جبهه آزادی بخش خلق پس از دست دادن قدرت در اتیوپی به دنبال قبضه قدرت و خودمختاری در استان تیگرای است، اما با واکنش ارتش و نخست وزیر مواجه شده و درگیریها همچنان ادامه دارد.
درگیریها از نوامبر ۲۰۲۰ آغاز شد که آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی نیروهای ارتش را برای سرکوب و نابودی جبهه آزادیبخش خلق تیگرای به آنجا اعزام کرد. آبی احمد این اقدام را واکنشی به حملات عناصر این جبهه علیه پایگاههای ارتش اتیوپی دانست. اکنون درگیریهای مسلحانه بین ارتش اتیوپی و شورشیان پس از یک سال در مناطق شمالی اتیوپی به پایتخت این کشور نزدیک شده است.
بر اساس برآوردهای سازمان ملل، مناقشه مسلحانه اتیوپی تاکنون هزاران کشته و بیش از دو میلیون آواره برجای گذاشته و صدها هزار نفر دیگر را در آستانه قحطی قرار داده است.
به دنبال تشدید درگیری ها، کارکنان سازمان ملل و اتباع آمریکا، فرانسه، انگلیس، کانادا و کارمندان غیرضروری هیئتهای دیپلماتیک اتحادیه اروپا اتیوپی را ترک کردند.
درگیریهای مسلحانه در اتیوپی فعلا در استان امهارا دومین استان بزرگ این کشور، محدود شده است. نیروهای دولتی در اتیوپی اعلام کردند کنترل ۱۰ شهر دیگر در استان امهارا را در دست گرفتند. اهمیت ژئوپلتیک این استان آن است که دریاچه تانا که سرچشمه رودخانه نیل آبی است و ۸۰ درصد از زمینهای قابل کشت اتیوپی در آن قرار دارد.
دولت اتیوپی همچنین اعلام کرد پس از استان عفر، کنترل شهر لالیبیلا را در دست گرفته و جاده تدارکاتی اصلی عناصر مسلح جبهه تیگرای را قطع کرده است.
انتهای پیام/