به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، امسال سرمای پاییز و زمستان در کنار افزایش قیمتهای وسایل گرمایشی بیشتر حس میشود، قیمتهایی که نسبت به سال گذشته و درآمد مردم، بهصورت جهشی شکل گرفته است.
برای خرید بخاری به خیابان انقلاب سر میزنم، به یکی از لوازم خانگیهای این خیابان میروم. ردیفی از بخاری و آبگرمکنهای بدون اتیکت قیمت، ناچارم میکند از فروشنده برای گرفتن قیمت سؤال کنم.
احمدی فروشنده بخاری با اشاره به اینکه قیمت وسایل، فاکتور قدیم است گفت: نمونه همین مدل بخاری نیک کالا جاهای دیگه کمتر از چهار میلیون تومان پیدا نمیشود، اما چون جوان هستی من سه میلیون و نیم هم میفروشم!
این فروشنده در پاسخ به سؤالم که چرا قیمتها امسال چند برابر افزایش پیدا کرده است، توضیح داد: وسیلهای که امروز به سه میلیون به مشتری بفروشم اگر مجدد بخواهم خرید کنم، چند برابر میشود و در حال حاضر تولید کارخانهها هم کمتر شده است.
سید نجیم حسینی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کردستان با تخلف خواندن نبود اتیکت قیمت بر روی اجناس گفت: بر اساس قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان، کلیه عرضه کنندگان کالا و خدمات مکلفند با الصاق برچسب روی کالا، یا نصب تابلو در محل کسب یا حرفه، قیمت واحد کالا یا دستمزد خدمت را به طور روشن و مکتوب به گونهای که برای همگان قابل رؤیت باشد، اعلام کنند.
او ادامه داد: مطابق با قانون تعزیرات عدم درج قیمت در مرتبه اول شامل تذکر کتبی و در مراتب بعد مشمول جرائم پیشبینی شده در قانون و سپس مراحلی همچون قطع تمام یا برخی خدمات دولتی از سه تا شش ماه و در مواردی نصب پارچه به عنوان متخلف خواهد شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کردستان در خصوص نحوه رسیدگی به شکایت و حمایت از مصرفکنندگان گفت: به منظور اجراء مقررات این قانون و سایر قوانین و مقرراتی که موضوع آنها به طور صریح یا ضمنی حمایت از حقوق مصرفکننده است، وزارت بازرگانی مکلف است از طریق بازرسان سازمانهای ذیربط خود فعالیت اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع این قانون را نظارت و بازرسی کرده و در صورت مشاهده تخلف مراتب را به سازمان تعزیرات حکومتی جهت رسیدگی گزارش کند.
به سمت سه راه نمکی رفتم برای بررسی قیمت رادیاتور و پیکج که داخل کشور تولید میشود. شریف ناصری از کسبه قدیمی است، به گفته خودش سالهاست در کار تأسیسات و فروش انواع دستگاههای گرمایشی فعال است. وی از عدم ثبات قیمتها گله میکند که طی ۲ سال اخیر قیمت یک پره شوفاژ چند برابر شده است.
این فروشنده سنندجی میگوید: افرادی در همین شهر سنندج سوله و انبارهای بینام و نشانی را جهت دپو کردن رادیاتور و پکیج اجاره کردهاند که بتوانند قیمت بازار را خودشان تعیین کنند.
ناصری در خصوص دیگر دلایل کمبود رادیاتور آلومینیومی افزود: تعدادی دیگر از فروشندگان به دلیل طرح ادعاهایی همچون اینکه رادیاتورهای پرهای در بازار موجود نیست و فقط مدل پنلی تولید میشود، خریداران را در شرایطی قرار میدهند که به اکراه خرید کنند، فروشندهها مدل شوفاژ پرهای را برای پروژههای عمرانی بزرگ که سودآور هستند عرضه میکنند.
به آگهیهای سایت دیوار سر میزنم و قیمتها بر سال ساخت و مدل متفاوت هستند و تعدادی از سمساریها از این طریق اقدام به فروش میکنند.
فرهاد عزتپور، رئیس اتاق اصناف سنندج اظهار داشت: هر روز بازرسان اتاق اصناف و اداره صنعت معدن تجارت بهصورت گشت مشترک از سطح بازار بازرسی انجام میدهند.
او با بیان اینکه کمبود نیروی بازرسان اتاق اصناف یکی از مشکلات اساسی است افزود: هیچگونه بودجه دولتی برای جذب نیرو انسانی نداریم و منابع مالی اتاق اصناف از طریق منابع غیر دولتی تأمین میشود.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان کردستان در خصوص گرانی وسایل گرمایشی خاطر نشان کرد: این افزایش قیمتها از مرکز صورت میگیرد، اما فروشندگان لوازم خانگی باید بر اساس فاکتور، قیمت اجناس را به میزان درصد مشخصی افزایش و به عنوان قیمت نهایی درج کنند.
عزتپور اعلام کرد: مردم از طریق سامانه تلفنی ۱۲۴ و یا مراجعه حضوری به اتاق اصناف، شکایت خود را از هرگونه گرانی و عدم ثبت درج قیمت کالاها ثبت کنند.
با این وضعیت گرانی و نابسامانی بازار، قدرت خرید مردم به حدی کاهش یافته که افراد ضعیف و متوسط به پایین جامعه اینروزها توان خرید وسایل گرمایشی را نداشته و تحمل سرما را به خرید این وسایلها ترجیح داده و از سوی دیگر نیز بخش مرفه جامعه که درآمد بسیار خوبی دارند، به سمت خرید کالاهای گران قیمت و بهترین کیفیت روی آوردهاند که میطلبد تدبیری برای بهبود وضعیت زندگی آنان اندیشیده شود.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/ک