به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حسن هانی زاده کارشناس مسائل منطقه معتقد است که عربستان به خاطر رفتارهای تهاجمی مورد نفرت ملتهای عرب قرار گرفته و اکنون اقدامات جدیدی از جمله مذاکره با ایران در بغداد و تلاش برای ترمیم روابط با لبنان در پیش گرفته است، بنابراین رویکرد جدیدی در عربستان در حال انجام است و پادشاه عربستان دریافته سیاستهای تهاجمی بن سلمان نتیجه منفی برای این کشور به همراه داشته و سعی میکند شکافی که در شورای همکاری خلیج فارس ایجاد شده را ترمیم کند.
با سپری شدن حدود ۶ سال از قطع روابط دیپلماتیک عربستان و ایران، اکنون چند ماهی است که دو کشور مذاکراتی را به میزبانی عراق با هدف بهبود روابط انجام دادهاند. در واقع از ابتدای سال جاری تاکنون۴ دور مذاکره در بغداد برگزار شده است
به بیان این کارشناس مسائل منطقه، عربستان به دنبال این است تا در نشست آینده شورای همکاری خلیج فارس همه سران ۶ کشور عضو شورا حضور داشته باشند از جمله کویت، عمان، بحرین، قطر و امارات تا نشست در سطح بالایی برگزار و عربستان از این وضعیت خارج شود.
شورای همکاری خلیج فارس بلوک سیاسی-تجاریای شامل کشورهای پیرامون خلیج فارس و کشورهای عرب منطقه است که اعضای آن اهداف تجاری و اجتماعی مشترکی را پیگیری میکنند. شورای همکاری خلیج فارس در ۲۵ مهٔ ۱۹۸۱ میلادی و با هدف یکپارچگی اقتصادی و نظامی تشکیل شد که از جمله اهداف کشورهای عضو، رسیدن به واحد پولی مشترک تا سال ۲۰۱۰ بود. در حال حاضر شش کشور زیر عضو این شورای همکاری هستند؛ عربستان سعودی، بحرین، امارات، قطر، عمان و کویت
هانی زاده گفت: عربستان در طول سالهای اخیر از زمانی که بن سلمان وارد عرصه شده به شدت سیاستهای تهاجمی در پیش گرفته از جمله در قبال سوریه، ایران، عراق و یمن و...، اما اکنون به این نتیجه رسیده که این سیاستها پاسخگو نیست ضمن این که نگاه بایدن به عربستان و بن سلمان منفی است. در گذشته ترامپ به شدت از بن سلمان حمایت میکرد، اکنون تیم بایدن نگاه انتقادی به بن سلمان دارد و برخی گزارشها حاکی است که دادگاه فدرال آمریکا باید به دلیل قتل خاشقچی بن سلمان را تحت تعقیب قرار دهد، زیرا خاشقچی تابعیت آمریکا را داشت. عربستان به شدت از رفتار منفی تیم بایدن وحشت دارد و پادشاه عربستان تلاش میکند تا زمینه به قدرت رسیدن فرزندش را فراهم کند.
انتهای پیام/