به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ، قلههای دوقلوی ماش دون شرقی با ارتفاع ۳۴۹۱ متر و ماش دون غربی با ارتفاع ۳۵۳۲ متر در دامنه ماش دون و شش دونگ توسط تیم تحقیقاتی باشگاه کوهنوردی کهگیلویه و بویراحمد با مدیریت سید سعید مهریان شناسایی شدهاند.
رشتهکوه دنا مشتمل بر سه بخش یا جبهه شرقی، مرکزی و غربی است که بخش شرقی این رشتهکوه از دهستان کاکان بویراحمد شروع میشود و به گردنه بیژن در سیسخت خاتمه مییابد.
جبهه شرقی دنا شامل قلل کل گایونه، پازن پیر، رمسه، تاپو، قاش سرخل، نول جنوبی و نول شمالی، کل خرمن، کلهقندی، نمک و برف کرمو است و تمام این قلهها بهجز قله کلهقندی بالای ۴ هزار متر ارتفاع دارند.
سید سعید مهریان گفت: طبیعت خیال انگیز بویراحمد در کوههای شمال یاسوج و دشت رفیع آب نهرآن چنان دارای چشم اندازهای بسیار زیبا و خیال انگیزی بوده که اگر بخواهم تنها یک گوشه از زیباییهای این بهشت را مثال بزنم و درباره آن قلمفرسایی کنیم باید کتابی به اندازه مثنوی معنوی نگاشته شود.
ولی از توصیفات چشم اندازهای زیبای این منطقه بکر که میتوان آن را به بهشت شداد تشبیه کرد، چشم پوشی کرده و تنها به بیان این نکته اکتفا میکنیم که اگر بخواهم زیباییهای بهشت بی بدیل بویراحمد را در این منطقه به دریاچه نگین کاچیون تشبیه کرد، باید دراین زیبایی غرق شد.
البته یک کوهنورد باید روح زیبا و چشم زیبا بینی داشته باشد تا زیبا را زیبا ببیند و در غیر این صورت کوهنورد، کورنوردی بیش نیست که با چشمان بسته در فراز و فرودها هرولهای بی فایده و رنج آور کرده و از زیباییهای بی حد و حصر طبیعت که حداقل آن استفاده بصری بوده، بی نصیب مانده است
چند روز پیش اسب خیال را زین کرده و برای کشف گوشهای از زیباییها سرزمین ناشناخته کهگیلویه بویراحمد در ارتفاعات شمالی دره آب نهر راهی آن جا شدم.
ساعت ۱۳ و طبق برنامه ریزی کنار راهدارخانه اقلید - یاسوج که دره آب نهر واقع شده از ماشین پیاده شدیم و البته بد نیست بدانید دره آب نهر یاسوج یکی از درههای بسیار زیبا، ولی در عین حال گمنام ایران بوده که پوشش گیاهی و اکوسیستم بی نظیری دارد.
چند دره از آب نهر منشعب میشود که شامل دوشلواره و ارده کرو است و در این درههای سرسبز و بکر چندین آبشار زیبا با ارتفاع سه تا شش متر وجود دارد.
برای صعود اکتشافی و ارتفاع سنجی قله دوقلوی جدید از این درهها یعنی دوشلواره و ارده کرو میتوانستم برنامه را اجرا نمایم، ولی ترجیح دادم که به همراه همنوردم از پاکوب دیوار اسدچاتی که حدفاصل دوشلواره و ارده کرو قرار دارد، به سمت قله هدف حرکت کنیم.
در دو ساعت و نیم و طبق پیش بینی، دیوار و دشت چاتی را پشت سرگذاشته و گردنه رفیع مارپیچ به ارتفاع ۳۲۸۰ متر را زیر پا قرار دادیم.
قله مارپیچ به ارتفاع ۳۳۸۰ متر در سمت چپ و قلل ناشناس جدید در سمت راست دشت رفیع مارپیچ قرار دارد، بدون توقف و تعلل به سمت قلل جدید به مسیر صعود ادامه دادیم.
رد پایی پهن و بزرگ در سینه کش برف گیر قله به چشم میآمد که به ردپای خرس شباهت زیادی داشت، به امید دیدن خرس به موازات ردپا به قله صعود کردیم، ولی خبری ازخرس نبود.
به قله که نزدیک شدیم نرم افزاز تریکر که برروی گوشی تلفن همراهم نصب کرده بودم روشن کردم، حدود بیست متر انتهایی قله را که شیب تندی هم داشت میدویدم.
بربلندترین نقطه قله اول که بسیار برف گیر بود جی پی اس ارتفاع ۳۴۹۱ متر را نشان میداد، قله دومی که به فاصله زمانی حدود نیم ساعته با قله اولی قرار داشت بلندتر به نظر میرسید، این قله را هم زیرپا گذاشتم و آن را ارتفاع سنجی کردم، دقیق ۳۵۳۲ متر ارتفاع دارد، با توجه به این که دامنه این دو قله ماش دون و شش دونگ نام دارد، نام این قله دو قلو را ماش دون شرقی و غربی گذاشتم.
منبع : تسنیم
انتهای پیام/ز