به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از ساری،حسن اسحاقی مدیرکل شیلات مازندران گفت: طبق بررسیهای کارشناسان دفتر توسعه بازار اداره کل شیلات استان در بازارهای موجود استان، حداقل قیمت گونههای مختلف ماهی حدود ۶۰ هزار تومان و حداکثر آن ۲۵۰ هزار تومان است.
او گفت: این افزایش قیمت براساس افزایش قیمت ادوات، آلات و حاملهای انرژی بوده که صیدگاههای پره ما با آن در ارتباط هستند.
حسن اسحاقی مدیرکل شیلات مازندران با بیان اینکه صید ماهیهای استخوانی در دریای مازندران از آغاز فصل صید تا ۱۰ آذرماه امسال بالغ بر ۵۵۰ تا ۵۷۰ تن ماهی بوده است، گفت: این آمار در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳۵ درصد افزایش صید را نشان میدهد.
او با اشاره به اینکه ارزش اقتصادی ماهیهای صید شده در دریا ۹۰ درصد افزایش داشته است، گفت: از بین ۵۴ تعاونی پره که از شیلات استان مجوز بهرهبرداری دریافت کرده، ۵۲ تعاونی در فصل صید فعال هستند که سرانه هر صیدگاه به حدود ۱۱.۵ تن رسیده است.
مدیرکل شیلات مازندران در ارتباط با ترکیب گونهای صید در دریای مازندران، گفت: ترکیب گونهای صید شامل ۴۲درصد ماهی کفال، ۳۵ درصد ماهی کپور و ۲۳ درصد ماهی سفید است.
اسحاقی گفت: افزایش قیمت تور، سرب، حاملهای انرژی، قایقهای موتوری، تراکتور و خودروهای حمل همچنین روغن و بیمه آنقدر سرسامآور است که با وجود افزایش صید و افزایش ارزش اقتصادی ماهیهای استخوانی در دریای خزر باز هم طبق تجزیه و تحلیل و آمارها، صید برای بسیاری از شرکتهای توجیه اقتصادی ندارد.
اسحاقی مدیرکل شیلات مازندران گفت: در آخرین جلسهای که در ارتباط با پیگیری بحث سه مطالبه بهحق صیادان مازندران در دفتر معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مازندران با دستگاههای مربوطه مانند سازمان تامین اجتماعی و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار کردیم مصوب شده بود که اسامی صیادان و بهرهبرداران را طبق لوح فشرده به آنان اعلام کنیم.
او گفت: اسامی صیادان استان را اعلام کردیم و قرار بر این شد آن کارگروه و کمیته بررسی تشکیل و در استان بحث سخت و زیانآور شمردن شغل صیادی به وقوع بپیوندد تا برای صیادان زحمتکش ما اجرایی شود.
مدیرکل شیلات مازندران گفت: با توجه به پیگیریها تاکنون این مهم هنوز اجرایی نشده و ما هم امیدواریم تا پایان امسال اجرایی شود.
او با بیان اینکه بحث حق انتفاع بیمه ۱۰ درصدی و همچنین بحث تعدیل و تثبیت شغل صیادی موضوعی است که در کشور باید در این زمینه تصمیمگیری شود، گفت: بحث تخصیص و نداشتن اعتبار از سوی سازمان هدفمندی یارانهها باید تعلق بگیرد و حجم مبلغ آن بقدری بالا هست که در سطح استان قابل تصمیمگیری نیست.
اسحاقی مدیرکل شیلات مازندران با بیان اینکه گزارشی از آلودگی ماهیهای دریایی نداشتیم، گفت: پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی که در زمینه آلودگی ماهیهای دریایی و ماهیان صید شده استخوانی فعال هستند و همچنین از سوی دامپزشکی استان گزارشی در این زمینه به ما اعلام نشده است.
انتهای پیام/س