معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تدوین سند تحول صنعت چاپ به زودی در دستور کار وزارتخانه فرهنگ و ارشاد قرار می‌گیرد تا بتوانیم عقب‌ماندگی‌های این بخش را جبران کنیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دوشنبه شب در آیین تجلیل از صنعتگران برتر حوزه چاپ خراسان رضوی در مشهد گفت: چاپ و نشر صنعتی پرظرفیت برای آینده اقتصاد کشور و جزو صنایع راهبردی است، حال اگر جزو صنایع راهبردی محسوب نشده تا حدی تقصیر آن برعهده ماست که نتوانسته ایم این صنعت را به جایگاه اصلی اش بازگردانیم.

وی گفت: باید اقتضائات یک صنعت راهبردی برای صنعت چاپ در نظر گرفته شود و به بخش‌های آموزش، پژوهش و سخت افزاری آن توجه ویژه شود و حال آنکه هنوز ماشین آلات بخش صنعت چاپ ما و حتی شیوه بهره وری آن‌ها مربوط به چند دهه قبل است.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بهترین حالت بهره وری ماشین آلات صنعت چاپ در یکی از بهترین چاپخانه‌های کشور ۲۵ درصد است در حالی که میزان بهره وری در چاپخانه کشور آلمان بیش از ۹۰ درصد است، لذا ما فاصله زیادی با کشور‌های اروپایی داریم.

احمدوند گفت: خیلی از صنایع توسعه و پیشرفت بیشتری از صنعت چاپ داشته اند و این صنعت به شدت نیازمند رشد و توسعه و در نظر گرفتن ظرفیت‌های ملی و منطقه‌ای برای آن است.

صنعت چاپ خراسان رضوی در حال بازسازی

علی مغانی رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: ۸۰ درصد از صنایع چاپ و نشر مشهد در شهرک چاپ مستقر شده اند که می‌طلبد نیاز آن‌ها به ماشین آلات نوین را فراهم کرد.

وی گفت: از یک سو فرسودگی ماشین آلات زیاد است و از سوی دیگر قیمت آن‌ها افزایش یافته است، لذا می‌طلبد که زمینه پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به صنعتگران چاپ به منظور نوسازی ماشین آلات فراهم شود.

رئیس اتحادیه چاپخانه داران خراسان رضوی گفت: ۷۰۰ واحد چاپ و بسته بندی و نشر در خراسان رضوی فعالیت دارند که از این تعداد ۳۸۶ واحد ویژه چاپ و نشر است و علاوه بر صنایع چاپ و نشر و بسته بندی، برخی صنایع دیگر مانند سلولزی و کارتن سازی  زیرمجموعه اتحادیه چاپخانه داران قرار می‌گیرند که مسوولیت صنعتی را بر دوش این نهاد گذاشته است.


بیشتر بخوانید


مغانی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نوید تخصیص اعتبارات ویژه برای نوسازی ماشین آلات صنعت چاپ، تشکیل شورای سیاستگذاری صنعت چاپ را به صنعتگران داده که امید است به زودی این امر محقق شود.

دولتمردان راهبردی بودن صنعت چاپ را به رسمیت بشناسند

محمد بی طرفان رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران نیز در این نشست گفت: یکی از حلقه‌های مفقوده صنعت چاپ، پژوهش است چرا که ۸۰ درصد از این صنعت وابسته به خارج از کشور است در حالی که سومین صنعت فناورانه دنیا است و ما کاملا از این حوزه غفلت کرده ایم.

وی گفت: در صورتی که به جامعه دانشگاهی و پژوهش‌های مرتبط با صنعت چاپ اعتماد کنیم، یقین بدانید تا قبل از پایان دولت سیزدهم شاهد شکوفایی صنعت چاپ و خودکفایی آن در کشور خواهیم بود.

رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران گفت: هر یک از دستگاه‌های اجرایی موظف هستند یک درصد از درآمد‌های سالانه خود را به امر پژوهش اختصاص دهند، اما تاکنون دریغ از یک ریال که توسط دستگاه‌های اجرایی برای پژوهش در حوزه صنعت چاپ هزینه شده باشد.

بی طرفان گفت: زمانی محصولات صنعت چاپ فقط جنبه فرهنگی داشت و تک محصولی بود، اما امروزه جنبه فرهنگی صنعت چاپ محدود شده و این صنعت به بخشی راهبردی در دنیا تبدیل شده که خلق ثروت و ارزش افزوده زیادی برای کالا‌ها در قالب بسته بندی‌ها می‌کند و گردش مالی آن در سال به ۸۵۰ تا هزار میلیارد دلار می‌رسد.

او گفت: صنعت چاپ پویا و کارآمد است و هر روز یکی از نیاز‌های بشر را پاسخ می‌دهد، نقش این صنعت در تولید ناخالص داخلی بسیار قابل توجه است لذا باید نگاه راهبردی به آن داشت و دولتمردان راهبردی بودن این صنعت را به رسمیت بشناسند.

رئیس انجمن علمی فناوری چاپ ایران گفت: مطالبه صنعتگران چاپ مدیریت اطلاعات و آمار در این بخش است که امیدواریم آمار و اطلاعات مستندی در این زمینه گردآوری و توسط دولتمردان ارایه شود و هویت مستقل صنعت چاپ به آن بازگردد.

بی طرفان تدوین برنامه راهبردی صنعت چاپ توسط دولت و در نظر گرفتن صنعت چاپ به عنوان بازوی کمکی اقتصاد در برنامه هفتم توسعه کشور را خواستار شد و گفت: صنعت چاپ ده‌ها هزار میلیارد تومان مالیات می‌دهد، اما سهم دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بودجه کل کشور تنها در حد مالیاتی است که از یک واحد چاپی گرفته می‌شود.

منبع: ایرنا

انتهای پیام//ص.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.