به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ در هفتهای که گذشت شاخص کل بورس از عدد یک میلیون و ۳۴۴ هزار واحد به عدد یک میلیون و ۲۹۳ هزار واحد رسید. بازار از ۵ روز کاری تنها یک روز یعنی چهارشنبه، روند مثبت را تجربه کرد. روند نزولی بورس در هفته ای که گذشت به گفته کارشناسان دلایل مختلفی داشت.
برای مشخص شدن روند هفته کاری که گذشت با کارشناسان بازار سرمایه به گفتوگو پرداختیم؛
مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این پرسش که در هفته کاری که به اتمام رسید روند شاخصها به چه شکل بود؟ گفت: نگاه کلی به بورس از اُفت شاخصها خبر میدهد. شاخص کل از رقم یک میلیون و ۳۴۴ هزار واحدی با ۳.۸ درصد اُفت به رقم یک میلیون و ۲۹۳ هزار و ۲۱۷ واحد رسید. شاخص کل هم وزن نیز از رقم ۳۶۱ هزار واحد با ۴.۷ درصد اُفت به رقم ۳۴۴ هزار و ۲۱۷ واحد رسیده است که نشان دهنده روند نزولی بازار در صنایع بزرگ و کوچک به طور هم زمان است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: اما نکته مهمی که در این جا وجود دارد میزان اُفت شاخص هم وزن نسبت به شاخص کل است که سهمهای خرد و بنگاههای کوچک اُفت بیشتری را تجربه کردهاند. شاخص فرابورس نیز ۳.۱۷ درصد با کاهش همراه بوده است و در کل تمامی شاخصهای بورس و فرابورس در این هفته کاری که به اتمام رسید، منفی بوده و وضعیت مناسبی نداشته است.
بیشتر بخوانید
میرزایی در رابطه با حجم معاملات گفت: در رابطه با حجم معاملات از رقم ۵.۱۸ میلیارد به رقم ۵.۵۷ میلیارد در بازار رسیدیم.
میرزایی در رابطه با عوامل تاثیر گذار در هفته کاری که گذشت گفت: تقریبا عواملی که بر روند بازار تاثیر گذار بوده طی این چند ماه اخیر یکسان است. زمانی که بازار به سمت یک بی ثباتی و نا اطمینانی حرکت میکند خیلی نمیتوان متغیرها را به این شکل که اثر مثبت یا منفی دارند تفکیک کرد. ابهام در مذاکرات یکی از عواملی است که بر روند بازار تاثیر گذار بوده به طور مثال زمانی که مطرح میشد، مذاکرات مثبت است بازار دچار اُفت میشد و بر عکس آن نیز رقم خورد. مورد بعد حجم فروش اوراق دولتی است که یک وضعیت منفی را برای بازار سرمایه ایجاد کرده است. باید این موضوع مشخص و اولویت بندی شود.
او گفت: در هفته اخیر گزارشی از بانک مرکزی منتشر شد که در حراج اخیر بالغ بر ۸ هزار میلیارد اوراق فروش رفته است که این موضوع بر بازار تاثیر گذاشته است. موضوع بعد موارد موجود در لایحه بودجه و سود آوری بنگاههاست که بر بازار اثر گذار بوده است.
کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مجدد مانند چند هفته گذشته نمیتوان از صنعتی به عنوان پیشتاز بازار سرمایه نام برد، زیرا وضعیت کلی بازار مناسب نبوده و کلیت بازار روند نزولی داشته است و تنها برخی از تک سهامها وضعیت بهتری نسبت به سایر قسمتهای بازار داشتهاند.
او ادامه داد:گروه خودرو، فلزات اساسی و شیمیایی سه گروه برتر صنعت برای روز چهارشنبه بازار بودهاند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در پنج روز معاملاتی هفته کاری که تمام شد هر روز شاهد خروج پول افراد حقیقی بودیم. به طوری که ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان در این هفته از بازار خارج شد و شاهد ورود پول هم نبودیم. در رابطه با ارزش معاملات باید گفته شود این هفته نیز شرایط نزولی بوده است. به طوری که تنها دوشنبه بیش از ۳ هزار میلیارد تومان ارزش معاملات داشتیم و بقیه روزها هم ارزش معاملات کمتر از ۳ هزار میلیارد تومان بود. به طور کل میانگین طی این هفته ۱۲ هزار و ۹۷۴ میلیارد ارزش معاملات بوده است.
آسایش در رابطه با عوامل تاثیر گذار بر این هفته بازار گفت: یکی از دلایل ریزش بازار هم چنان نبود اعتماد سهامداران به بازار به ویژه عدم اعتماد سهامداران خرد به بازار است. یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار که از شنبه بر روند اثر داشت موضوع لایحه بودجه بوده و بحث مواد اولیه، قیمت گذاری و نرخ خوراک صنایع بوده است. موضوع توافق نیز این هفته بر بازار اثر گذار بوده است. اما بودجه و برخی نکات آن بیشترین تاثیر را بر بازار داشتهاند.
به گفته کارشناسان بازار سرمایه در هفته کاری که گذشت تمام شاخصها روند منفی را تجربه کردند و این روند منفی برای بنگاههای کوچک بیشتر بود. عوامل متفاوت و بعضا ثابتی مانند لایحه بودجه و مذاکرات در این روند دخیل بوده است.
گزارش از کیمیا قلی پور
انتهای پیام/
بابا دلایل ضرر زیان شرکت ارایه بده .
شاخصه منفی آیا شناسایی کردی
چرا نتوانستی آن را حل کنید
هیچ هیچ هیچ
آخرش به خاطر عمل کرد بسیار ضعیف پاداش هم میدهند
آن وقت مدیرش معاونش هیت مدیره پاداش ماهیانه هم میگیرند به جز حقوق
اما دهها مدیر دارند حقوق نجومی وپاداش میگیرد
باشگاه خبرنگاران پیگیری کنه لطفا
بورس تحت تاثیر بودجه ۱۴۰۱/ بازار، صنایع پیشتاز نداشت!
بورس را دولت قبلی خراب کرده بود تواین دولت رئیسی بکل نابود شد من 90% سرمایه ام را از دست دادم آن 10% را هم نخواستیم