به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، برآبادی مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی گفت: قدمت، کیفیت و دوام صابونهای بیرجندی پشتوانه ای برای ثبت ملی دانش و فن بومی و سنتی صابونسازی بیرجند شد.
او گفت: صابون بیرجندی بهعنوان یکی از تولیدات شاخص خراسان جنوبی بهویژه، شهر بیرجند بیش از یک قرن قدمت دارد که پیشکسوتان بیشماری در این عرصه فعالیت داشته و هرکدام تجربه خود را به نسلی منتقل کردهاند.
برآبادی گفت: این همت و تلاش موجب شده صابون بیرجندی در خراسان جنوبی تاکنون پیشتاز و معروف بماند؛ صابون بدون اسیدی که دنبه گوسفند و سود سوزآور، اصلیترین ترکیباتش است.
مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی گفت: استفاده از مواد اولیه کاملاً طبیعی در تولید محصول و خواص درمانی فراگیر آن با کاربرد گیاهان دارویی، چون روناس، سدر و کتیرا به همراه استحکام و دوام صابون بیرجندی، موجب معروفیت آن شده است.
او گفت: فن و هنر صابونسازی در قدیم بیشتر توسط خانمها اداره میشد و اکثر اساتید نام برده به همراه همسر در کارگاهها به ساخت صابون مشغول بودند.
برآبادی گفت: پخت صابون برای قوام بهتر و بالا رفتن کیفیت بیشتر محلول صابون، حدود ۱۰ ساعت به طول میانجامد که این مدت، زمان لازم و کافی برای پخت آرام و نظارت و بررسی مرتب محلول صابون به لحاظ میزان قلیایی بودن و نگهداری PH مطلوب و استاندارد آن را در اختیار استاد صابونپز قرار میدهد.
مسئول حوزه پژوهش ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی گفت: مزیت دیگر صابون بیرجندی عدم بو گرفتن آن در طی سالیان است.
انتهای پیام/ ر