به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان، ابوطالب جلالی فرماندار شاهرود افزود: طی چند سال گذشته به دلیل خشکسالی در کل کشور و همچنین در این منطقه، تولید گندم کاهش یافت، این در حالی است که تا قبل از سال ۹۱ کل گندم مصرفی در شهرستان شاهرود و میامی تولید میشد.
وی با اشاره به اینکه کارخانه آرد سرچشمه شاهرود حدود ۳۰ سال است که آرد مصرفی شاهرود و میامی را تامین میکند، ابراز داشت: هم اکنون ۶۰ درصد گندم مصرفی نانواییهای شهرستانهای شاهرود و میامی وارداتی است.
جلالی با بیان اینکه سیاستهای کلی اداره کل غله استان سمنان واردات گندم از جنوب کشور از طریق حمل و نقل ریلی است، تصریح کرد: در برنامه پنجم و ششم توسعه کشور حمل و نقل ریلی به دلیل مقرون به صرفه بودن مورد تاکید قرار گرفت.
فرماندار شاهرود از انتقال ۲۵ هزار تن گندم طی ۶ ماه آینده از طریق حمل و نقل ریلی به این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: در صورت تحقق این امر حدود ۱۰۰ میلیارد ریال در حمل و نقل ریلی نسبت به حمل با کامیون صرفه جویی میشود.
وی با بیان اینکه کیفیت محصولات انتقالی توسط حمل و نقل ریلی بهتر از حمل جادهای حفظ میشود، افزود: واگنهای حمل غلات از مبداء حرکت توسط نماینده بازرگانی دولتی ایران پلمب و در مقصد نیز توسط نماینده اداره غله فک پلمب میشود.
معاون استاندار سمنان ادامه داد: اتفاقات غیر مترقبه، تعطیلات مناسبتی و ایام عید نوروز که حدود ۲۰ روز در جادهها از تردد کامیونها جلوگیری میشود، از عوامل دیر رسیدن گندم به این شهرستان است.
وی با اشاره به راه اندازی پایانه تخلیه و بارگیری در راه آهن شمال شرق (۱) گفت: با همکاری اداره کل غله استان و اداره کل راه آهن شمال شرق (۱) از پنج ماه گذشته ساخت پایانه تخلیه و بارگیری در دستور کار قرار گرفت و امروز این پایانه به بهره برداری رسید.
جلالی با بیان اینکه شاهرود قطب دامپروری استان سمنان است، تصریح کرد: بخش زیادی از نهادههای دامی مصرفی مانند جو، ذرت و کنجاله سویا از بنادر جنوبی توسط پشتیبانی امور دام به شاهرود حمل میشود.
انتهای پیام/ح