به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، «المیادین» در مقالهای به قلم «شارل ابی نادری» نویسند و عضو بازنشسته ارتش لبنان نوشت: همه کشورها و ملتها در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی و مذهبی در معرض بحرانها، تراژدیها و جنگها قرار دارند. برخی از این کشورها در مقابله با این مشکلات شکست میخورند و برخی از کشورها و ملتها در مقابل این بحرانها پایداری کرده سپس بر آنها غلبه میکنند و پیروز میشوند.
این ملتها در این بین درس و عبرت فراوانی بدست میآورند و آن را اندوختهای برای آینده خود قرار میدهند. این ملتها با روحیه مقاومت و مبارزه برای حفظ حاکمیت، کرامت و حقوق مقدس خود این تجربهها را کسب میکنند.
مردم یمن مانند اکثر این مردمان در طول تاریخ خود در معرض جنگها و حملات بسیاری قرار گرفتهاند که مهمترین و تأثیرگذارترین این حملات، تجاوز کشورهای عربی همسایه با حمایت قدرتهای استعماری غربی، تحت عنوان «ائتلاف عربی» برای اهدافی فریبکارانه و دروغینی است که در واقع ترجمه جاهطلبیهای تاریخی علیه یمن، موقعیت و ثروت آن است.
کشورهای متجاوز، جنگ علیه یمن را با ادعای بازگرداندن دولت قانونی و ایجاد تعادل سیاسی به یمن توجیه میکنند، اما مقابله ملت یمن با این تجاوزگری تکاندهنده بود و مقاومت یمن الگویی منحصر به فرد در تاریخ این کشور خلق کرد که شاید تکرار نشود؛ آنچه مقاومت مردم یمن تا امروز و در آستانه سال جدید میلادی و ۷ سالگی تجاوز محقق کرده است را میتوان در غالب نکاتی شفاف تعریف کرد. خطوط یا نشانیهایی که بدون شک توسط یگانهای ارتش، کمیتههای مردمی و انصارالله در میدان به اثبات رسیده است.
درست است که جنگ یا تجاوز به یمن از نظر تعداد شهدا و مجروحین مردم یمن و یا از نظر ویرانی که بخش بزرگی از مناطق و تأسیسات یمن را شامل شده، فاجعهبار بوده است، اما نتایج بزرگی برای مقاومت یمن داشته است؛ به گونهای که مسیر وابستگی به خارج قطع شد و یمنیها مسیر عزت ملی و حاکمیت مردم، دولت و ارتش را پیمودهاند.
یمنیها به لطف سرسختی و پایداری خود به ارتش و یگانهای مسلح فرصت توسعه تسلیحات و قابلیتهای کیفی تاکتیکی و استراتژیک از جمله موشکها، پهپادها و سامانههای پدافند هوایی را دادند که این قابلیتها توسط یک دکترین رزمی، روشن و مدیریت شد که هسته اصلی این دکترین مقابله و مقاومت با دشمن متجاوز و اشغالگر بدون توجه به توانایی و امکانات آنها است.
در بُعد راهبردی رویارویی در خارج از مرزهای یمن، نبرد موفق دفاعی، یک نقطه اتکا و نقطه آغازی برای حضور در محور مقاومت و نبرد آن علیه دشمن اسرائیلی از یک سو و از طرف دیگر مقابله با طمع کشورهای غربی و منطقهای به ثروتهای یمن و موقعیت استراتژیک آن به شمار میرود.
بر اساس آنچه که مقاومت یمن در میدان و در روند پیشرویها، بدست گرفتن کنترل سرزمینهای این کشور، توسعه قابلیتهای استراتژیک کیفی و مدیریت مانورهای نظامی محقق کرده، با موفقیت چشمگیری در داخل یا خارج از یمن، در عمق کشورهای متجاوز و در ایجاد ثبات مواضع و موقعیت سیاسی ملی همراه بوده است.
اول: تداوم آزادسازی تمامی مناطق اشغالی از دست متجاوزان و مزدوران آن، از شهر مأرب و شهرستان الوادی که روبه پایان است و مانورهای ناموفقی که ائتلاف متجاوز تحت حمایت غرب برای جلوگیری یا ممانعت از آزادی این مناطق انجام میدهد چیزی جز یک اقدام کوچک برای ایجاد تأخیر موقت در این روند نیست و ارتش و کمیتههای مردمی این مانورها را مهار کرده اند و اکنون امکان پیشروی نیروهای یمنی به از سمت غرب برای آزادسازی مخا و باب المندب فراهم است.
دوم: پیگیری مسیر توسعه موشکهای بالستیک و پهپادهای بمبافکن انتحاری برای رسیدن به نقاط و اهداف دورتر در عمق عربستان و هدایت امنتر آنها به دور از سامانههای پدافند هوایی دشمن، و همچنین توسعه سامانههای پدافند هوایی (مناسب) است که اخیراً این سامانه پدافند هوایی توانسته دهها پهپاد جاسوسی آمریکایی را که از پیشرفتهترین هواپیماهای جهان هستند، ساقط کنند و تا حدودی جنگندههای پیشرفته را ناکارآمد کردهاند.
سوم: توسعه روند تهاجمی یگانها و کمیتههای ارتش از طریق تحمیل معادلات میدانی جدید در عمق عربستان و پیشروی به سمت شمال و عمق استانهای جنوبی عربستان (نجران، عسیر و جزان).
از این رو، نبرد در یمن یا تجاوز به یمن دیگر نبرد برای بدست گرفتن کنترل الحدیده، مأرب، صنعا، الجوف، البیضاء، شبوه یا مرزهای جیزان، نجران و عسیر نیست؛ بلکه نبرد تسلیحات پیشرفته (موشکها، پهپادها و پدافند هوایی) است؛ به گونهای که فرزندان یمن در سختترین جنگی که علیه آنها به راه افتاد، موقعیت و موضع خود را بر دشمن دیکته کرده و از وطن خود دفاع کردند و پیروز شدند و به زودی پیروزی نهائی را رقم خواهند زد.
انتهای پیام/