به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، امسال و در آخرین روز از فروردین ۱۴۰۰رکورد ۵۰ساله دفن در تهران هم شکسته شد و سعید خال، مدیرعامل وقت بهشتزهرا (س) از مرگ بیش از ۳۵۰نفر در تهران خبر داد که ۱۵۰نفر از آنها مبتلا به کرونا بودند.
با اینکه کرونا در ۲سال اخیر مهمترین عامل مرگ در دنیا عنوان شده، اما در فهرست عوامل مهم مرگ در دنیا نیست و همچنان بیماریهایی ازجمله سکتههای قلبی، عروقی، عفونی، ریوی، کلیوی و... در صدر فهرست بزرگترین قاتلان جهان قرار دارند. هر چند که مطالعات حاکی از اثرگذاری کرونا بر ابتلا و مرگ بیماریهای پرخطر و مرگبار است، اما متخصصان معتقدند که اظهارنظر در اینباره زود است و نمیتوان نظر قطعی در اینباره داد.
تحقیقات سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۰نشان داد که دلیل اصلی مرگومیر در دنیا، بیماریهای قلبی با ۹میلیون مرگ است، پس از آن بیماریهای عفونی ریه، بیماریهای مزمن انسداد ریه، دستگاه گوارش، سل، ایدز، زایمان زودرس، سرطان و تصادفات جادهای قرار میگیرند. گزارش مرگومیر در ثبت احوال ایران هم در ماههای نخست سال ۱۴۰۰نشان میدهد که این آمار نسبت به قبل از کرونا ۶۰درصد افزایش داشته است، یعنی این عدد به ۱۷۶هزار نفر رسیده است؛ درصورتی که در سالهای ۹۵تا ۹۸و قبل از کرونا بین ۱۰۸تا ۱۱۰هزار نفر بوده است.
البته با توجه به اینکه سازمان جهانی بهداشت، بیماری کووید - ۱۹را درماه مارس ۲۰۲۰بهعنوان پاندمی معرفی کرد، نمیتوان مقایسه درستی برای افزایش مرگومیر بر اثر کرونا داشت؛ چرا که تعداد مرگومیر هم در ماههای مختلف شیوع این بیماری در نوسان بود. براساس آنچه از سوی وزارت بهداشت اعلام شده، بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها و تومورها، بیماریهای دستگاه تنفس، آلزایمر و دیابت، بهترتیب بیشترین سهم را در مرگ ایرانیان دارند.
منبع: همشهری آنلاین
انتهای پیام/