به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، محمدی مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: امسال ۵۰ رشته قنات که حدود ۳۰ درصد از قنوات استان را شامل می شود توسط پیمانکاران بازسازی و مرمت شده است.
او گفت: اعتبارات مصوب استان نسبت به پارسال چهار برابر افزایش پیدا کرده، ولی از آنجایی که اوراق اسناد خزانه اسلامی به صورت سه ساله است، حجم عملیات اجرایی تا ۵۰ درصد کاهش داشته است.
محمدی گفت: چنانچه اعتبارات تخصیص یافته نقدی باشد اثربخشی فراوانی دارد و با توجه به توان ضعیف مقنیهای استان، نیاز به اعتبارات نقدی بیشتری است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: میزان اعتبار مورد نیاز برای بازسازی حدود ۹۳۵ کیلومتر از قنوات استان در برنامه توسعه هفتم، هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است.
او گفت: پیگیری و مکاتبه لازم برای تخصیص اعتبار با معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، استانداری و پیگیریهای لازم برای راهاندازی ستاد احیاء و مرمت قنوات با معاونت وزرات جهاد کشاورزی صورت گرفته است.
محمدی گفت: امسال آبدهی قنوات استان ۳۰ تا ۱۰۰ کاهش داشته است که این افت آبدهی به دلیل خشکسالیهای اخیر بوده است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: کاهش آبدهی قنوات به معنای فوت شدن قنوات نیست، زیرا پس از بارندگی مجدد دبی قنات افزایش مییابد.
او گفت: تاکنون بیش از ۳ هزار و ۵۱۷ رشته از قنوات استان حداقل در یک فاز عملیات احیاء و مرمت در آنها صورت گرفته که حدود هزار و ۷۲ کیلومتر را شامل میشود.
محمدی گفت: در مجموع ۶ هزار و ۹۴۷ رشته قنات در استان وجود دارد که حدود ۵ هزار و ۳۰۰ رشته قنات در سامانه قنوات ثبت شده است.
انتهای پیام/ م