متخصصان می‌گویند ارتباط مستقیمی میان استرس و مشکلات گوارشی در انسان وجود دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، گوارش انسان سیستم عصبی مخصوص خود را دارد که به آن سیستم عصبی روده (enteric nervous system) اطلاق می‌شود. این سیستم دارای بیش از یکصد میلیون اعصاب است که بدون آنکه فرد خود نسبت به آن آگاه باشد به صورت مستقل فرآیند گوارش را کنترل می‌کند.

سیستم عصبی روده دارای چنان اهمیتی است که به مغز دوم شهرت دارد. با این حال، سیستم عصبی روده به وسیله اعصاب به طور مستقیم از سوی مغز کنترل می‌شود. به همین دلیل هم مسائل اعصاب و روان بر گوارش انسان تاثیر می‌گذارد.

برای مثال، بسیاری از بیماری‌های گوارشی مانند سندرم اختلال گوارشی، التهاب روده و بیماری کولیت به شدت تحت تاثیر استرس و اضطراب در فرد است. این ارتباط آنچنان عمیق است که تحقیقات نشان می‌دهد ۷۰ درصد افراد مبتلا به کولیت خود این نکته را درک می‌کنند که بیماریشان تحت تاثیر استرس تشدید می‌شود.

متخصصان می‌گویند حتی اگر استرس دلیل اولیه بروز بیماری نباشد، این موضوع می‌تواند مشکلات گوارشی را تشدید کند. تحقیقات نشان می‌دهد برخی بیماری‌های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر ناشی از حساسیت به تاثیرات استرس در بدن بروز می‌کند.

در این میان، مغز نیز نقش مهمی در چگونگی احساس مشکلات گوارشی ایفا می‌کند. تحقیقات بر روی افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر نشان می‌دهد مغز این افراد به طور غیرطبیعی پیام‌های دریافتی از روده را مورد پردازش قرار می‌دهد.

متاسفانه بسیاری از افراد نسبت به ارتباط میان مشکلات گوارشی و استرس بی اطلاع هستند. با صنعتی شدن جوامع و افزایش فشار‌های روانی به انسان، سطح استرسی که یک فرد در طول روز با آن مواجه است بسیار بالاست و ناآگاهی نسبت به تبعات این استرس بر دستگاه گوارش می‌تواند باعث تشدید مشکلات فرد شود.

متخصصان تاکید دارند نخستین گام برای جلوگیری و حتی التیام مشکلات گوارشی مدیریت استرس و اضطراب‌های وارده به فرد است. توصیه می‌شود افراد از قرار دادن خود تحت استرس‌های شدید اجتناب کرده و در صورت بروز مشکلات گوارشی به تمدد اعصاب و آرامش ذهن خود اهمیت دهند.

منبع: لویولا مدیسن


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
یاشار
۱۶:۴۴ ۰۸ دی ۱۴۰۰
تازه این یکی از کوچک ترین مضرات استرس محسوب میشه،استرس و اضطراب زمانیکه از حد مجاز توان بدن،به بدن وارد بشه اتفاقاتی عجیب در انسان رخ میده،شاید سخت باشه باور کردنش ولی از دست دادن تکمل(زبان) اختلالات بینایی شنوایی و حسی و...از عوارض شغلی هست که همیشه مجبوره با استرس و اضطراب کار کنه البته نه اون استرس عامیانه بلکه اضطراب هایی که شدت اون به حدی میرسه که کل سیستم بدن انسان رو تحت تاثیر قرار میده و شاید باز هم باور پذیریش سخت باشه که بعضی ها از فرمول تزریق استرس و..مصنوعی(یعنی ذهنی) دست به تغییرات بدنی خودشون برای رسیدن به اهدافشون می رسند.
هم خوبه و هم وحشتناک.
Iran (Islamic Republic of)
آقا مصطفی
۱۶:۵۴ ۰۹ دی ۱۴۰۰
احسنتم بر شما دوست گرامی
آخرین اخبار