محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزههای کشور، در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره امنیت و مقاومت موزههای کشور در برابر زلزله گفت: آییننامهها در ادوار مختلف برای مقاوم سازی و ایمن سازی موزهها در برابر زلزله با همکاری وزارت راه و شهرسازی تهیه شده است که در دورههای مختلف به روزرسانی میشوند و بعد از بهروزرسانی توسط دستگاههای مربوط، به مرحله اجرا در میآیند؛ این آیین نامهها نسبت به هر ساختمان و ویژگیهای آن متفاوت هستند.
کارگر افزود: بخشی از موزههای کشور مانند کاخ گلستان، درون مجموعهها و آثار باستانی و تاریخی قرار دارند و در زمان ساخت آنها، آیین نامهای وجود نداشت.
مدیرکل موزهها با اشاره به مقاوم سازی بناهای تاریخی در مقابل زلزله عنوان کرد: در موضوع ترمیم و مقاوم سازی موزههایی که در آثار باستانی قرار دارند، مشکلات زیادی وجود دارد؛ چون دخل و تصرف هنگام مقاوم سازی زیاد میشود و معماری ارزشهای خود را از دست میدهد.
او افزود: تا به الان در هیچ کجای دنیا تجربه ثابت شده مقاوم سازی در بناهای تاریخی را نداشتیم که در مقابل زلزله امتحان خود را پس داده باشد؛ در نتیجه باید در این موزهها مخازن امن ایجاد کنیم تا اشیایی که در آنها نگهداری میشوند، در مقابل حوادث طبیعی آسیب نبینند.
کارگر با اشاره به تلاش وزارت میراث فرهنگی برای مقاوم سازی موزهها در مقابل زلزله گفت: میراث فرهنگی به همراه وزارت مسکن و شهرسازی و موسسه زلزله شناسی تلاش میکند به دانشی دست پیدا کند که بتواند مقاوم سازی در بناهای تاریخی را انجام دهد تا هم مقاوم سازی صورت بگیرد و هم ارزشهای بنا از بین نرود.
مدیرکل موزهها در پایان خاطرنشان کرد: تمامی موزههایی که این روزها در ساختمانهای مدرن امروزی ایجاد و راه اندازی میشوند، از امنیت و مقاومت کافی در مقابل زلزله برخوردارند.
انتهای پیام/