به گزارش گروه باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مرتضی رهنما مدیرکل استاندارد فارس گفت: استان فارس دارای ظرفیتهای متنوعی است که یکی از آنها، بحث قابلیتها برای جذب گردشگر در بخشهای سیاحتی، زیارتی، پزشکی و ... است و همواره این ظرفیت به عنوان یک اولویت مهم در راستای توانمندی اقتصادی استان و کشور مد نظر بوده است.
او با یادآوری اینکه جذب گردشگر منوط به ایجاد و تقویت زیرساختهایی در بخشهای مختلف است، گفت: یکی از مهمترین زیرساختها برای جذب گردشگر و استفاده حداکثری از پتانسیل فارس، وجود اماکن اقامتی خصوصا هتلها و میهمانپذیرهای یک تا ۵ ستاره بوده است.
رهنما با بیان اینکه استاندارد اماکن اقامتی از یکی دوسال قبل در کشور تدوین و تصویب شده است، گفت: اگرچه استاندارد هتلداری، تشویقی محسوب میشود، اما دریافت نشان استاندارد میتواند به عنوان یک شاخص در جذب مسافر تاثیرگذار باشد.
مدیرکل استاندارد فارس ضمن تاکید بر لزوم در اولویت قراردادن شاخصهای استاندارد، برای ارتقاء کارآمدی، بهره وری و رضایتمندی، گفت: در استاندارد تصویبی، حداقل الزامات خدمات هتل با هدف رفاه حال میهمانان و کسب رضایتمندی آنان، مد نظر قرار دارد و موارد مختلف از پذیرش تا بدرقه را در بر میگیرد.
او گفت: این استاندارد به مباحثی نظیر دریافت نظرات، گزارشات و شکایات میهمانان، برپایی همایشها و خدمات تجاری و اینترنتی، خدمات پزشکی، حمل و نقلی، ورزشی، تفریحی و ... نیز پرداخته و قطعا در ارتقاء صنعت گردشگری تاثیرگذار خواهد بود.
رهنما با یادآوری اینکه استان فارس و شهر شیراز، به عنوان یکی از قطبهای ارائه دهنده خدمات پزشکی و بهداشتی محسوب میشود، دریافت استاندارد هتل را عاملی موثر در رونق هرچه بیشتر گردشگری پزشکی دانست و گفت: هم اکنون حدود ۸۰ هتل و هتل آپارتمان در استان فارس فعال است که باید به عنوان یک ظرفیت مهم صنعت گردشگری در مسیر ارتقاء شاخصهای آنها کوشا بود.
مدیرکل استاندارد فارس خاطرنشان کرد: علاوه بر اطلاع رسانی به شیوههای مختلف در خصوص آمادگی برای استانداردسازی خدمات هتلها، تشکیل جلسه با اعضای صنف هتلداران و اماکن اقامتی، ارتباط با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ... نیز مد نظر قرار دارد.
رهنما با بیان اینکه، یکی از برنامهها ایجاد دفتر استاندارد در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، گفت: با ایجاد این دفتر، روند انجام کار استانداردسازی خدمات هتلینگ، سریعتر اجرایی خواهد شد.
او ضمن اشاره به اینکه طی یکی دو سال گذشته ۶ تدوین کشوری با هماهنگی کارشناسان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در خصوص این استاندارد، انجام شده است، گفت: استاندارد ملی هتلها، در برگیرنده شاخصهای استاندارد جهانی و مزایای بومی است لذا میتوان ادعا کرد که این استاندارد اگر بالاتر از سطح استاندارد جهانی نباشد، کمتر از آن هم نیست.
مدیرکل استاندارد فارس تاکید کرد که امکان کسب اطلاعات بیشتر در خصوص شیوه دریافت استاندارد تشویقی هتلها، برای همه فعالان این صنعت، از طریق تماس کارشناسان این اداره کل فراهم است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/