به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین، مجید اسماعیلی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گفت: برنامه ابلاغی برای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها در استان ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی تعیین شده که شامل ۱۵ هزار هکتار گندم دیم، ۵ هزار هکتار جو دیم، چهار هزار هکتار نخود دیم، ۲ هزار هکتار علوفه دیم و چهار هزار هکتار دانههای روغنی است.
اسماعیلی با بیان اینکه این طرح توسط سازمان جهاد کشاورزی استان و با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در حال اجراست، خاطرنشان کرد: تاکنون ۲۳ هزار و ۴۹۰ هکتار قرارداد کشت در قالب این طرح با ۱۰۹۸ تن از کشاورزان دیمکار استان منعقد شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اضافه کرد: هشت هزار و ۵۰۰ هکتار از این سطح زیرکشت تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار گرفته است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه کشاورزی حفاظتی بهعنوان رکن اصلی طرح جهش تولید در دیمزارها محسوب میشود، اظهار داشت: در این راستا، ۸۶۵ هکتار از کشتهای انجام شده در قالب این طرح، به صورت کشت مستقیم بوده است.
وی افزود: در راستای حمایت از کشاورزان دراین طرح، تاکنون هفت هزار و ۸۶۶ کیلو بذرمال به صورت رایگان در بین کشاورزی توزیع شده و هزار و ۶۷۵ تن بذور گندم و جو نیز با بذرمال تیمار شده است.
اسماعیلی ادامه داد: از دیگر اقدامات حمایتی انجام شده در قالب این طرح میتوان به توزیع ۲۲ هزار و ۶۵۰ کیلو انواع بذور علوفه نظیر خلر، ماشک، گاودانه و یونجه دیم بین کشاورزان مجری طرح اشاره کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به نقش ترویج و آموزش کشاورزی در این طرح تاکید کرد و یادآور شد: در این طرح جهت ارتقای سطح دانش کشاورزان تاکنون ۷۶ مورد کلاس، کارگاه و دوره آموزشی توسط همکاران مدیریت ترویج کشاورزی این سازمان برگزار شده و هزار و ۵۷۰ نفر از کشاورزان استان آموزش داده شده است.
اسماعیلی تصریح کرد: همچنین کشاورزان استان جهت خرید ادوات موردنیاز با سود چهار درصد جهت دریافت تسهیلات به مبلغ ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان با عاملیت بانک ملی معرفی شده اند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهار داشت: در راستای تعریف الگوی مناسب کشت گیاهان دارویی، ۵۶ هکتار گیاه دارویی زیره، بالنگو و سیاه دانه کشت شده و همچنین به منظور انتقال یافتههای جدید به بهره برداران یک مورد پایگاه نوآوری ویژه محصولات دیم در سطح ۱۲ هکتار ایجاد شده است.
اسماعیلی مهمترین هدف اجرای این طرح را جهش تولید محصولات کشاورزی دیم با استفاده از آب سبز (آب باران)، ارتقای عملکرد در واحد سطح، اصلاح الگوی کشت در دیمزارها و ارتقای معیشت کشاورزان ذکر کرد.
انتهای پیام/