به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، رضا اشرفی رئیس مرکز بهداشت اردستان گفت: یکی از حوزههایی که ویروس کرونا در دوساله گذشته تحتتأثیر قرار داده است موضوع جمعیت بوده که توانسته مشکلاتی را برای نرخ جمعیت و خانوادهها ایجاد کند.
وی گفت: در حالی که نرخ باروری در شهرستان اردستان در سال ۵۱ و ۵۲ حدود ۶.۸ درصد بوده است و سالهای دهه ۷۰ به ۴ درصد رسید، ولی این وضعیت هماکنون به حدود ۱.۴۲ درصد کاهش یافته که عواقب خطرناکی را به همراه دارد و درصورتی که بخواهیم پنجره جمعیتی بسته نشود باید این نرخ به حدود ۵.۲ درصد برسد.
رئیس مرکز بهداشت اردستان گفت: حدود ۱۳ میلیون جوان در آستانه ازدواج در کشور وجود دارند که بسیاری از آنها مشکل اقتصادی دارند و تعداد زیادی از آنها که ازدواج کردند به تک فرزندی قانع شدهاند که یکی از دلایل آن موضوعات فرهنگی بوده است.
اشرفی با بیان اینکه شهرستان اردستان دارای ۴۳۸۱۹ نفر جمعیت است که تقریباً ۳۱ هزار نفر آنها در شهر و ۱۲ هزار نفر آنها در روستا زندگی میکنند، گفت: باید نرخ باروری را در شهرستان اردستان با ترغیب و تشویق جوانان به امر ازدواج افزایش دهیم، چرا که جامعه ما به سرعت به سمت میانسالی و پیری حرکت میکند و ما اگر در ۲۰ سال پیشرو نتوانیم اقدامی اساسی در افزایش جمعیت انجام دهیم، با مشکلات و معضلاتی جدی روبرو خواهیم بود.
وی با بیان اینکه حدود هفت هزار نفر از جمعیت شهرستان اردستان زنان ۱۵ تا ۶۵ سال هستند که در وضعیت باروری قرار دارند و هنوز فرصت رشد و جبران جمعیت را دارند، گفت: هنوز ۲۵ سال تا بسته شدن پنجره جمعیت فرصت داریم که اگر این زمان را هم از دست بدهیم به یک شهرستان فوق سالمند تبدیل میشویم.
رئیس مرکز بهداشت اردستان با اشاره به وضعیت سالمندی در شهرستان اردستان گفت: نرخ سالمندی در این شهرستان درصد ۱۸.۹یعنی بیش از ۸۲۰۰ نفر است و اردستان به عنوان پیرترین شهرستان استان اصفهان شناخته میشود.
کرونا باعث شد سن ازدواج کاهش یابد
اشرفی با بیان اینکه اردستان به سرعت به سمت بحران سالمندی حرکت میکند، گفت: نرخ جمعیت این شهرستان بستگی به میزان موالید دارد که هرچقدر تولد بیشتر شود میتواند شیب این بحران را کُند، کند.
وی با اشاره به بهبود سن ازدواج در شهرستان اردستان گفت: کرونا باعث شده سن ازدواج در اردستان کاهش یابد و این وضعیت در خانمها ۲۳ سال و در بین آقایان به ۲۷ سال نسبت به سالهای گذشته کاهش پیدا کرده است.
رئیس مرکز بهداشت اردستان ضرورت بیان فواید ازدواج و فرزندآوری را در بین خانوادهها بهعنوان یک امر اساسی یادآور شد و گفت: باید همه تلاش کنیم تا زمینه افزایش ازدواج و همچنین فرزندآوری بهعنوان یک حرکت مثبت در جامعه مورد توجه قرار گیرد.
اشرفی با بیان اینکه در شهرستان اردستان میزان باروری کمتری نسبت به استان و کشور وجود دارد، گفت: در حال حاضر کارکنان شبکه بهداشت موظف هستند تمام برنامههای خود را به سمت افزایش جمعیت پیش ببرند و با ابلاغی که انجام شده تمام روشهای پیشگیری در مراکز بهداشت جمعآوری شده است و همکاران ما وظیفه دارند خانوادهها را به افزایش فرزندآوری تشویق کنند.
انتهای پیام/ی