به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی میل، نیل هاربیسون ۲۹ ساله با ابزاری که رنگها را به شکل نتهای مختلف تفسیر میکند بر آکروماتوپسی (یک اختلال نادر بینایی) غلبه کرده است؛ وضعیتی که به او اجازه میدهد فقط رنگ های سیاه و سفید را ببیند. او یک دستگاه را که به آن eyeborg میگویند روی سرش قرار میدهد و همچنین در خدمات هویت و گذرنامه انگلیس به عنوان بخشی از بدنش شناخته شده است. این دستگاه شبیه به آنتنی است که از سرش بیرون میآید و تا جلوی سرش ادامه مییابد.
هاربیسون درباره این دستگاه توضیح داد: "در پشت سر من یک تراشه وجود دارد که امواج نور را به صدا تبدیل میکند و من رنگها را نه از طریق گوش بلکه از طریق استخوان هایم میشنوم. اوایل به دلیل ورودی مداوم صدا سردردهای شدیدی داشتم، اما پس از پنج هفته مغزم با آن سازگار شد و موسیقی و رنگ با هم ارتباط برقرار کردند".
وی در سن ۱۶ سالگی پس از آموزش موسیقی و نمایش، تحصیل در رشته هنر را آغاز کرد، اما به دلیل ناتوانی اش به او فرصت داده شد تا فقط در مقیاس خاکستری (استفاده از رنگ سیاه و سفید) کار کند؛ با این حال علاقه عمیقی به رابطه بین رنگ و صدا پیدا کرد. هاربیسون در سال دوم دانشگاه در یک سخنرانی سایبرنتیک با حضور آدام مونتاندون شرکت کرد و در نهایت به ساخت این دستگاه منجر شد که با یک وب کم، یک کامپیوتر و یک جفت هدفون طراحی شده است. نرم افزار این دستگاه هر رنگی را که در مقابل او قرار می گیرد به صدا تبدیل می کند.
پس از ساخته شدن این دستگاه نیل هاربیسون شروع به استفاده ۲۴ ساعته از آن کرد. وی احساس میکرد که این دستگاه سایبرنتیک، چشم و ارگانیسم او را کاملاً به هم متصل کرده است. هاربیسون همچنین تاکید میکند که از سال ۲۰۰۴ آن را از سرش در نیاوره است. این شیوه، درک هاربیسون را از هنر تغییر داده و در واقع دنیای کاملاً جدیدی برایش ایجاد کرده است که در آن رنگ و صدا دقیقاً یکسان هستند.
هاربیسون درباره یکی از تجربیاتش با این دستگاه سایبرنتیک گفت: "سال گذشته در تظاهرات سه پلیس به من حمله کردند که فکر میکردند با این دستگاه در حال فیلم گرفتن از آنها هستم. برای آنها توضیح دادم که در حال گوش دادن به رنگها هستم، اما فکر کردند که آنها را مسخره میکنم و سعی کردند دوربین را از روی سرم بردارند".
گفتنی است که هاربیسون در حال حاضر با این دستگاه میتواند ۳۶۰ رنگ را ببیند و این طیفهای رنگی را به مادون قرمز گسترش دهد تا بتواند رنگهایی را بشنود که چشم انسان نمیتواند ببیند.
بیشتربخوانید
انتهای پیام