سرپرست معاونت اقتصادی استانداری فارس گفت:پروژه پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در استان فارس در کوتاه‌ترین زمان ممکن فارغ از اقدامات انجام گرفته در گذشته راه‌اندازی شود و به مرحله بهره‌برداری برسد.

به گزارش گروه باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عبدالعظیم خادم حمزه در چهارمین جلسه کارگروه توسعه صادرات استان، در رابطه با روند اجرایی پروژه بزرگ پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در ورودی منطقه ویژه اقتصادی شیراز، اظهار کرد: با توجه به دستور اخیر استاندار فارس و پیگیری نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و جلسات مختلف برگزار شده در رابطه با پروژه پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در استان فارس که در شیراز مکان‌یابی شده است، باید تلاش کنیم تا این پروژه در کوتاه‌ترین زمان ممکن به مرحله بهره‌برداری برسد.

او با اشاره به سه راه‌حل پیشنهادی در زمینه بهره‌برداری از این پروژه، گفت: مجری پروژه می‌تواند منابع مالی لازم را تعریف، تامین و کار اجرایی را شروع کند یا اینکه جهت پیشبرد آن شریک تجاری داشته باشد و راهکار سوم هم این است که مجوز آن لغو و پروژه به سرمایه‌گذار جدید در همین محل یا مکان دیگری داده شود.

خادم‌حمزه گفت: مجموعه جهاد کشاورزی استان یا وزارت هم در این رابطه هر چه زودتر موضوعات مربوط به ارائه تسهیلات یا کمک‌هایی که می‌تواند داشته باشد، تعیین تکلیف و در صورت امکان این منابع را برای به مرحله بهره‌برداری رساندن پایانه صادراتی محصولات کشاورزی تأمین کند.

حمیدرضا ایزدی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس هم با اشاره به مصوبات گذشته در رابطه با پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در استان فارس، گفت: این پروژه در ابتدای دهه هشتاد شروع به کار کرده است که به دلیل طولانی بودن فرآیند احداث علی رغم کمک‌های بلاعوض و حمایت‌های انجام شده این پایانه صادراتی تاکنون پیشرفت فیزیکی مناسبی نداشته است.

او با تأکید بر اینکه مجری پروژه باید برنامه فازبندی و زمان‌بندی مشخصی داشته باشد، گفت: سرمایه‌گذاری فاز ۱ و فاز ۲ این پروژه با اعتباری بالغ بر ۵۵۰ میلیارد تومان در زمینی به مساحت ۲۲ هکتار در ورودی منطقه ویژه اقتصادی تعریف شده است که در حال حاضر برای تکمیل و به بهره‌برداری رساندن اعتباری حدود ۲۵۰ میلیارد تومان لازم است که ۱۵۰ میلیارد تومان بر تسهیلات و ۱۰۰ میلیارد تومان دیگر هم از منابع مالی مجری پروژه نیز پیش‌بینی شده است.

رئیس سازمان صمت فارس، اظهار داشت: تلاش داریم تا از طریق ظرفیت ماده قانونی ارائه تسهیلات از محل بنده الف تبصره ۱۸ یا اینکه بهره‌گیری از منابع داخلی بانک عامل یا هر راهکار دیگر نظیر ورود سرمایه‌گذاران دیگر به این پروژه بتوانیم منابع اعتباری پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان فارس را تامین نماییم.

ایزدی بیان کرد: این مهم قابل توجه است که فاز ۱ و ۲ این پروژه مکمل همدیگر هستند و با توجه به اینکه در فاز یک به گفته مجریان پروژه مربوط به قرنطینه، ترمینال حمل و نقل، سورتینگ، بسته‌بندی محصولات، زیرساخت‌ها نظیر خیابان و امکانات خدماتی، دفاتر و انبار‌های صادرکنندگان و ساختمان‌های اداری لازم است که برنامه‌ریزی‌ها در زمینه به مرحله بهره‌برداری رساندن پروژه و کارایی آن در زمینه توسعه صادرات با تدابیر ویژه نسبت فاز‌های دیگر پروژه تصمیم‌گیری و انجام شود تا امکان صادرات در زمان بهره‌برداری فراهم باشد.

این جلسه با دو دستورکار بررسی طرح نمایشگاه‌های زنجیره‌ای توسعه کسب و کار‌های ایران و ترکیه و بررسی و تصمیم‌گیری نهایی در خصوص پایانه صادراتی محصولات کشاورزی برگزار شد.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.