به گزارش گروه باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عطاالله زمانی مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس در کارگاه آموزشی نحوه تهیه طرح هادی روستایی برای مشاوران با بیان اینکه امسال طرحهای هادی ۲۳۰ روستای این استان بازنگری میشوند، گفت: طرح هادی سند توسعه ۱۰ ساله روستاها است و بازنگری این طرح هاکه بیش از نیمی از آن تحقق یافته زمینه توسعه دوچندان روستایی را فراهم میکند.
او افزود: استان فارس ۲ هزار و ۳۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارد و بر اساس برنامه مدون سالانه ۲۰۰ طرح هادی باید بازنگری شود، اکنون همه روستاها طرح هادی دارند، اما در حوزه بازنگری طرحها فعالیتها باید بیشتر شود.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس با بازتعریف طرح هادی مسکن روستایی اظهار داشت: طرحهادی روستایی طرحی است که ضمن ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آتی و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی، تجاری و کشاورزی و تأسیسات و تجهیزات و نیازمندیهای عمومیروستایی را برحسب مورد در قالب مصوبات طرحهای ساماندهی فضا و سکونتگاههای روستایی و طرحهای جامع ناحیهای تعیین میکند.
زمانی اهداف مورد نظر از تهیه و اجرای طرحهای هادی را برشمرد و ادامه داد: ایجاد زمینه توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، تأمین عادلانه امکانات از طریق ایجاد تسهیلات اجتماعی، تولیدی و رفاهی، هدایت وضعیت فیزیکی روستا و ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان و خدمات محیط زیستی و عمومی از جمله اهداف تهیه و اجرای این طرحها است.
وی با بیان اینکه در تهیه و اجرا و بازنگری طرحهای هادی روستایی تکالیف و وظایف بنیاد مسکن و دیگر نهادهای مسوول در حوزه روستایی کاملا روشن و واضح است افزود: این تکالیف بسیار گسترده است، شرح وظایف و مقررات کامل تدوین شده، تهیه طرحها ابتدا و انتهایی مشخص دارد که موازین قانونی در آن دیده شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن استان فارس افزود: رویکرد بنیاد مسکن به کارگیری نیروهای جوان و متخصص در حوزه شهرسازی است و در این کارگاهها تجربههای پیشکسوتان ارائه میشود، گروههای کارشناسی و فنی در استانداری، مسکن و شهرسازی، منابع طبیعی و سازمانهای مسوول وجود دارند و بر تهیه طرحها نظارت میکنند، رعایت ضوابط و مقررات در تهیه طرحها کاملا دیده شده و رعایت آن الزامی است.
زمانی بیان کرد: نادیده گرفتن این ضوابط مسایل حقوقی، سیاسی، اجتماعی در پی دارد و در نظر گرفتن آن برای مشاورین جوان الزامی است، حاشیه نشینی که گریبان بسیاری از شهرهای بزرگ از جمله شیراز را گرفته و بیش از ۴۰ روستای اطراف شیراز را درگیر حاشیه نشینی کرده نتیجه نادیده گرفتن همین ضوابط قانونی طرحهای هادی است، وقتی افرادی به حریم این طرحها تجاوز میکنند و خارج از دایره طرح به ساخت و سازهای غیر مجاز مبادرت میورزند نتیجه ان گسترش حاشیه نشینی در اطراف کلان شهر شیراز و شهرهای بزرگ است.
او با بیان اینکه ۱۰۰ مشاور درمحدوده استان فارس به صورت حقیقی و حقوقی با بنیاد مسکن کار مشاورهای انجام میدهند تا جلوی این نقایص را بگیرند افزود: امسال حدود ۲۳۰ روستا در دستور کار بازنگری طرح هادی است که بازنگری طرح باید در آن انجام شود، تا عقب ماندگیهای پیشین جبران شود، بنیاد مسکن دراین بازنگریها حساسیتهای فنی را بسیار جدی میگیرد.
زمانی اضافه کرد: طرحهای هادی تهیه شده بارها از سوی کارشناسان بررسی و بازبینی میشود و استانداردها چندین بار کنترل میگردد، به رغم اینکه مشاورین شخص حقیقی هستند توصیه ما این است که به صورت گروهی کار مشاوره انجام گیرد و نظر مشورتی گروهی در تدوین طرحها اعمال شود.
انتهای پیام/