سمنان استانی صنعتی و از قطب‌های تولیدی شرق کشور محسوب می‌شود که با وجود داشتن تعداد قابل توجه دانشگاه، در تربیت نیروی کار مناسب برای بخش تولید با مسایلی مواجه است.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان،  یک هزار و ٧٩۴ واحد دارای پروانه بهره برداری در استان سمنان فعال است، سرمایه گذاری در صنعت و معدن استان سمنان با حدود ۹۳ هزار میلیارد ریال برای ۵۳ هزار و ۸۰۰ نفر اشتغالزایی دارد و حدود ٧٠ واحد تولیدی استان با ظرفیت کامل خود فعالیت دارند.

١١٨ واحد تولیدی دارای پروانه بهره برداری راکد و ١۵٠ واحد با ساخت ۶٠ درصدی در استان سمنان وجود دارد و پروانه بهره‌برداری برای سرمایه‌گذاری حدود ۱۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا پایان آبان صادر شد که برای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزایی داشت.

۳۷ درصد اشتغالزایی استان سمنان در بخش صنعت و تولید است.

استان سمنان با داشتن ظرفیت قابل توجه معدنی حدود ۶۰۰ معدن دارد که فرصت مهمی برای اشتغالزایی و رونق اقتصادی هستند. استان سمنان از نظر مواد معدنی دارای تنوع قابل توجه و ذخایر غنی است. بیش از ۳۸ نوع ماده معدنی در استان سمنان وجود دارد و در برخی از مواد معدنی مانند گچ، نمک و سلستین در کشور دارای رتبه برتر است و بخش اعظمی از این مواد در استان سمنان استخراج می‌شود.

میزان سرمایه‌گذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی استان سمنان ۱۱ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال است که برای پنج هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالزایی داشته است. ۶۰ درصد نمک و ۴۰ درصد از گچ مورد نیاز کشور از معادن استان سمنان تامین می‌شود.

رغبت پایین کار در بخش تولید و مساله بازگشت نیرو‌های مهاجر

دبیر اتاق بازرگانی، صنایع، معاون و کشاورزی استان سمنان گفت: عواملی همانند افزایش اجاره بهای مسکن و گرانی اقلام باعث شده است که بسیاری از نیروی‌های کارگری تمایل به حضور در بخش تولید نداشته باشند.

محمد همتیان افزود: مسایل و مشکلات کارگری استان سمنان چندوجهی است و نیازمند توچه چندجانبه به مسایل دارد.

جلیله روشن‌نهاد معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان سمنان گفت: بسیاری از نیرو‌های بیکار تمایل به کار خدماتی دارند، شرایط و اقتضائات جامعه در این زمینه تاثیرگذار است، افزایش هزینه‌ها باعث شده است که نیروی کار مهاجر به استان‌های مبدا بازگردند.

کفه‌های ناموزون مهارت و نیروی کار در استان سمنان

مساله به روزنبودن مهارت نیروی کار و اتباع خارجی

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان ادامه داد: خلاء آموزشی و به‌روز نبودن مهارت‌ها باعث شده که کارفرما از پذیرش نیروی غیرماهر اجتناب کند.

روشن نهاد تاکید کرد: با توجه به تعطیلی دانشگاه‌ها و کارکرد مجازی دانشگاه ها، این امکان می‌تواند فراهم شود تا پانسیون‌های متعلق به دانشگاه‌ها در اختیار جامعه کارگری قرار بگیرد.

وی گفت: حضور اتباع نیروی کار خارجی باید در چارچوب قوانین و دستورالعمل‌ها اجرایی بشود، در حال حاضر پنج هزار و ۵۰۰ اتباع خارجی با مجوز‌های قانونی در استان سمنان مجاز به اشتغال هستند.

کفه‌های ناموزون مهارت و نیروی کار در استان سمنان

دانش‌آموختگان دانشگاهی برای مهارت‌آموزی فراخوان شوند

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی استان سمنان هم با اشاره به اینکه مسائل مبتلابه باید منجر به ارائه راه حل شود، گفت: با احداث دانشگاه‌های جدید در سال‌های گذشته فرصت‌های شغلی از جامعه دور شد.

حمید علوی گفت: در حاضر شاخص مناسبی برای ارزش یابی تحصیلی در کشور وجود ندارد، جا دارد دانشگاه‌ها برای نیروی دانش‌آموخته فاقد مهارت فراخوان بازخوانی تحصیل اعلام کنند.

وی گفت: دو سوم دانشگاه‌ها باید شاکله فنی و حرفه‌ای در کشور داشته باشد فاصله آموزش فنی و حرفه‌ای با واحد‌های صنعتی بسیار زیاد است.

علوی تصریح کرد: تضمین نیروی کار ماهر برای کارفرما یک الزام است، چون منابعی انسانی سرمایه واحد صنعتی است.

عضو اتاق بازرگانی استان سمنات یادآور شد: آموزش مهارت باید در مقطع دبیرستان آغاز شود در حال حاضر معدل سنی نیروی کار در جامعه بالا است و نیروی جایگزین مناسب نیز تربیت نشده است.

فنی و حرفه‌ای به دنبال کارآمدکردن مهارت‌هاست

یک مسوول اداره کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان سمنان هم گفت: سطح دانش‌آموختگان دانشگاهی بیکار در استان سمنان بسیار بالا است.

لطفعلیان گفت: به این علت طرح مهارت افزایی دانشجویان توسط آموزش فنی و حرفه‌ای اجرای شد و دانشجویان می‌توانند در حین تحصیل مهارت‌های نیاز بازار را فرابگیرند.

 

منبع ایرنا

 

انتهای پیام/ ن 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.