باشگاه خبرنگاران جوان سنندج - سرمای زمستان هم نتوانسته داغی بازار برداشت محصولات گلخانهای را در این استان سرد کند.
در فصلهای مختلف سال اگر به گلخانههای شهر سری بزنیم حتما با منظره کارگرانی که مشغول برداشت محصولات هستند مواجه خواهیم شد، گلخانهها تنها مکانهایی هستند که هیچوقت فصل کاشت و برداشت در آن متوقف نمیشود.
چند ماهی است برای اولین بار محصول جدیدی با رنگ یاقوتی، با عزم و اراده سرمایه گذار یک تهرانی پا به گلخانههای کردستان گذاشته. تمشک رزبری میوهای خوش رنگ و خوش طعم که از جمله میوههای جنگلی که خیلی محدود و در دورهای کوتاه قابل برداشت می باشد و اکنون شاهد کاشت این محصول در استان هستیم.
همین امر باعث شد برای تهیه گزارشی راهی یکی از شهرکهای گلخانهای در توابع شهر سنندج شوم. وارد شهرک که میشوی تا چشم کار میکند واحدهای گلخانهای را میبینی که به ردیف احداث شده اند.
به گلخانه آقای حسین آبادی میرسم او به همراه چند کارگرش مشغول تمشک چینی است.
آقای حسین آبادی یک سرمایه گذار تهرانی است که توانسته علاوه بر درآمدزایی برای خود، زمینه اشتغال پنج نفر دیگر را فراهم کند.
او میگوید: از اردیبهشت ماه موفق به راه اندازی این گلخانه شدم و یکی از دلایلی که باعث شد در کردستان کشت این محصول را انجام دهم شرایط اقلیمی آب وهوایی و خاک حاصلخیز آن است.
این تولیدکننده موفق میگوید: از آنجایی که میوه تمشک در مناطق سردسیر کشور کشت میشود امسال برای اولین بار بصورت آزمایشی در استان کردستان کشت شد.
حسین آبادی گفت: از اواسط اردیبهشت کار کشت این میوه انجام شد و در اواسط پاییز موفق به اولین برداشت شدیم و برداشت این محصول هنوز ادامه دارد.
او می گوید:درصد بیشتری از این محصول به تهران ارسال می شود و ۱۰ درصد این محصول در داخل استان توزیع میشود.
تعداد گلخانههای تمشک رزبری در سطح کشور بیشتر از ۴ الی ۵ گلخانه نیست در حالی که میشود روی صادرات این محصول که مورد علاقه اروپاییها است برنامه ریزی کرد.
او گفت: کشت این محصول در خارج از ایران همانند کشورهای روسیه و لهستان که سردسیر هستند رونق بالایی دارد و در کشورهای اروپایی به عنوان یک میوه لوکس شناخته شده .
به گفته این تولیدکننده موفق ،این میوه از نظر ارزش غذایی و دارویی ارزش بسیاری دارد، اما در کشور ما کمتر از این بعد نگاه شده و بیشتر به عنوان یک میوه تزئینی از آن استفاده میشود.
او میگوید: تمشک رزبری در رنگهای قرمز و زرد طعمی خاص و جدید دارد و منبع غنی و طبیعی از آنتی اکسیدانها بوده و ویتامینهای A، E و C را در خود دارد و با توجه به ارزش غذایی بالایی که دارد در خیلی از کشورهای اروپایی یه عنوان دارو تجویز میشود.
حسین آبادی میگوید: همه این عوامل سبب شده تا به فکر کشت دقیقتر و منظمتر و صادرات این میوه به کشورهای دیگر باشیم.
آقای آقاویسی مسئول فنی این گلخانه میگوید: اولین گلخانه در استان هستیم که اقدام به کاشت کاهوی فرانسوی کردیم، این محصول دارای ارزش غذایی و اقتصادی و حاوی آنتی اکسیدان و مواد مغذی بالاست.
او میگوید: از صفر تا صد این کار در همین گلخانه انجام میشود، بطوری که در سینیها نشاء تولید و سپس این محصول به بستر اصلی خود منتقل میشود.
با یکی از کارگران این مجموع هم صحبت میشویم او میگوید: حدود هشت ماهی است که در گلخانه آقای حسین آبادی مشغول به فعالیت هستم و شکر خدا از اینجا هزینه خانواده خود را تامین میکنم.
به گفته کارشناس جهاد کشاورزی سنندج حدود ۳۴ هکتار گلخانه در استان راه اندازی شده که ۱۱۶ واحد گلخانهای در استان کردستان فعالیت میکنند.
او می گوید: به جز محصول تمشک رزبری، توت فرنگی، انواع سبزیجات و صیفی جات شامل خیار، گوجه فرنگی، گل شاخه بریده، گل گیاه گلدانی و آپارتمانی در کنار محصولات گلخانهای استان جای میگیرند.
جعفری گفت: بیش از یک میلیون نفر به صورت مستقیم وغیر مستقیم در واحدهای گلخانهای استان فعالیت میکنند.
انتهای پیام/م