در این گزارش به یکی از بندهای طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات که مصوبه شورایعالی فضای مجازی است، پرداخته شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - با گسترش اینترنت و استفاده گسترده مردم از این تکنولوژی لزوم سرعت بالا و کیفیت مناسب بیش از پیش احساس می‌شود. یکی از راه حل‌ها برای ارائه سرعت بالا و کیفیت مطلوب به کاربران، رفتن به سمت نسل پنجم اینترنت یا 5G است. این فناوری اکنون در برخی از کشور‌های مختلف و در بخشی از ارتباطات کشور ما نیز وجود دارد.

در همین راستا، شورایعالی فضای مجازی در جلسه شصت و ششم مورخ ۱۳۹۹/۰۶/۲۵ با موضوع طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات، مصوبه‌ای را به استحضار رهبر معظم انقلاب رساند که طی نامه شماره ۹۹/۱۰۴۴۴۱ در تاریخ ۱۳۹۹/۰۷/۱۶ توسط دبیر شورای عالی فضای مجازی ابلاغ شد.

در بند ۲-۲-۱-۵، ایجاد امکان اتصال حداقل ده درصد کاربران با دسترسی مبتنی بر نسل جدید ارتباطات گفته شده است.

مصوبه

یعنی ما تا سال ۱۴۰۴ حداقل باید ۱۰ درصد از اتصالات کاربران به اینترنت همراه مبتنی بر 5G شود. توسعه 5G مسئله مهمی است که باید دید ما چه شکلی از این توسعه را در فضای مجازی می‌خواهیم تا متناسب با آن معماری و شکل شبکه طراحی و بهبود پیدا کند.

راهبردهای توسعه اینترنت 5G

سه راهبرد اصلی در توسعه 5G در کشور‌های مختلف وجود دارد. برخی از کشور‌ها به دنبال کاربرد‌های کم تاخیر هستند، مثلا توسعه فضای مجازی، ماشین‌های خودران، اتاق عمل‌های آنلاین با استفاده از ربات ها. برای رسیدن به این فناوری ها، تاخیر کم بسیار اهمیت دارد و معماری شبکه باید براساس این تصمیم پیگیری و طراحی شود.

برخی از کشور‌های دیگر توسعه صنعت، یعنی اینترنت اشیا را در دستور کار خودشان قرار می‌دهند. در اینجا ارتباط مس کانکشن و ارتباط انبوه مهم است و معماری شبکه باید طبق همین مس کانکشن طراحی شود.

شکل سومی که در رسانه‌ها نیز به آن بسیار پرداخته می‌شود و کاربران و مشترکین از آن نفع می‌برند، پهنای باند قابل توجه نسل پنجم ارتباط است. مثلا در اینترنت ۴ جی، تا ۱۰۰ مگابیت پرسکند می‌توان پهنای باند در اختیار مشترک قرار داد، اما در نسل پنجم اینترنت این عدد به یک گیگابیت پرسکند می‌رسد. تغییرات در سرعت واقعا محسوس است و حجم بازار ارتباطات را می‌توان با این فناوری افزایش داد و تجربه کاربران در استفاده از اینترنت نیز بهتر می‌شود.

کشور توان توسعه اینترنت را ندارد

اکنون سوال اینجا است که ما از این توسعه ۱۰ درصدی دنبال چه چیزی هستیم و کدام راهبرد در کشور ما مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ آیا توسعه 5G در کشور ما موجب بهبود تجربه کاربران در استفاده از اینترنت می‌شود یا خیر؟

در کشور ما هرکدام از این راهبرد‌ها که انتخاب شوند، معظلات و مشکلات بزرگی وجود دارد. یکی از این چالش ها، توسعه نیافتن زیرساخت ثابت در کشور است. برای توسعه ارتباط 5G باید زیرساخت‌های قوی، باکیفیت و با ظرفیت داشته باشیم. در کشور ما ارتباطات ثابت هنوز هم شبکه باکیفیت و باظرفیتی نیست. توسعه اینترنت 5G در کشور ما بحران‌های مختص به خودش را دارد که نه تنها تجربه کاربران در استفاده از اینترنت را بهبود نمی‌بخشد بلکه همین تجربه اندک و ساده را نیز تخریب خواهد کرد. ما در کشور پیش از رفتن به سراغ این شبکه و تحقق این ۱۰ درصد، باید زیرساخت‌های اینترنت ثابت را توسعه ببخشیم و سپس به سراغ این فناوری جدید برویم.

ما در کشور اینترنت 5G نداریم

آسوشه، کارشناس فضای مجازی در این باره می‌گوید که ما در کشور اینترنت 5G نداریم، این نوع فناوری یعنی ارائه تاخیر کم. برای توسعه این فناوری تجهیزاتی وارد کشور شده، اما این تجهیزات جدید با تجهیزات و امکاناتی که اکنون در کشور هست تناسبی ندارند. باید اتفاقاتی در این راستا رخ می‌داد که محقق نشده است. تاخیر باید کم شود، اما ما چنین چیزی را نمی‌بینیم. زیرساخت‌ها در کشور وجود ندارد و همتی هم نیست که بتوان این فناوری را توسعه داد.

شورایعالی فضای مجازی

حسین فلاح جوشقانی، رئیس سازمان تنظیم مقررات در دولت دوازدهم درخصوص پیشبرد این سند در دولت قبل عنوان کرد که بحث توسعه زیرساخت‌های ثابت در دحال دنبال شدن بود، با مخابرات نیز مذاکراتی داشتیم، اما کار به جایی نرسید.

آخوندزاده یکی از مسئولان شرکت ارتباطات زیرساخت نیز اعلام کرد که برنامه اول تا پنجم توسعه، بار حقوقی دارد که یکی از آن‌ها مصوبات مجلس و دیگری مصوبات هیئت دولت است. مصوبات هیئت دولت باید به مجلس برود تا بودجه تایید شود. بدون تصویب مجلس نمی‌توان کاری کرد و این سند هم هنوز به تصویب مجلس نرسیده است.

عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اما در اولین نشست خبری خودش بیان کرد که جلسات هفتگی تشکیل شده و تا ۲۲ بهمن سندی منتشر می‌شود که پس از آن نهاد‌ها باید وظیفه خودشان را انجام دهند.

زارع پور

در این خصوص ما بار‌ها با سازمان تنظیم مقررات و شرکت ارتباطات زیرساخت تماس گرفتیم، اما هربار هرکدام از مسئولین این دو سازمان بالادستی کشور که نقش مهمی در توسعه ارتباطات دارند، توپ را در زمین یکدیگر انداخته و پاسخگوی خبرنگار ما نبودند.

گزارش از مائده زمان فشمی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۸ دی ۱۴۰۰
نمی شد به جای پرسکند بنویسید « بر ثانیه» !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۱۸ دی ۱۴۰۰
درباره عوارض 5g برروی بدن هم گزارش بنویسید.
Iran (Islamic Republic of)
کمدین احمد مرادی
۱۴:۰۱ ۱۸ دی ۱۴۰۰
چرا هیچ مطلبی درباره توسهء VDSL نمی نویسد این روژ سالهاست که فقط اسمشه نه خودش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۱۸ دی ۱۴۰۰
اینترنت سرعتش اومده پایین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۱۸ دی ۱۴۰۰
شبکه هایی همچون اینستا گرام تصویر و هشتگ های سرداردلها و قهرمان ما را حذف می کنند.آیا نباید هر آزاده ای واکنش نشان دهد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۸ دی ۱۴۰۰
تا زمانی که مخابرات ایران ناظر مردمی نداشته باشه همین آش و همین کاسه خواهد بود
Russian Federation
ناشناس
۱۲:۲۶ ۱۸ دی ۱۴۰۰
یه عده معتقدن ایران نباید دسترسی به اینترنت داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۸ دی ۱۴۰۰
آیا میدانستید میانگین سرعت همین نسل چهارم (4g) باید حدود هفت هشت مگابایت بر ثانیه باشه؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۱۸ دی ۱۴۰۰
اینترنت 5G میخوایم برای چی؟همین طوری هم زندگی مردم با این اینستگرام ریخته به هم با حرفهای راست ودروغش ،اینترنت قویتر بشه که اوضاع بدتر از این بشه؟!
Russian Federation
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۸ دی ۱۴۰۰
استفاده درست کن از اینترنت مگه مجبوری بری دنبال امیال شیطانی خودت بعد بگی اینترنت بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۴ ۱۸ دی ۱۴۰۰
اتفاقا من اینستا ندارم،من از اطرافیان شنیدم،فکر کنم اونایی که دارن خودشون وهمچنین بعضیا میدونن که چی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۵ ۱۸ دی ۱۴۰۰
فکرتو عوض کن.منظور از پیامی که اومده،اخبار درست وغلط هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۸ دی ۱۴۰۰
لطفا 5g رو وارد کشور نکنین. همین 4g بسه. 5g خطرناکه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۱۸ دی ۱۴۰۰
ب.خ.ج. محترم، لطفا تحقیق کنید که آیا : راسته که میگن عمدا سرعت و کیفیت اینترنت ثابت کم شده تا مردم را به اینترنت موبایل که گرانتر است بکشانند و اپراتورها درآمدشان بیشتر شود؟ باتشکر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۱۸ دی ۱۴۰۰
دقیقا همینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۸ دی ۱۴۰۰
با همون 3g و 4g زندگی مردم از هم پاشید حالا برین دنبال 5g
قبل از هر چیز باید فرهنگش بیاد
Russian Federation
ناشناس
۱۲:۱۶ ۱۸ دی ۱۴۰۰
بلد باشید استفاده کردن رو تا زندگیتون نپاشه اینکه شما میری دنبال ناموس مردم چه ربطی به اینترنت داره
Iran (Islamic Republic of)
shahab
۰۸:۱۴ ۱۸ دی ۱۴۰۰
با سلام ،
پرسکند درسته ، نه پرسکنت
Per Second