باشگاه خبرنگاران جوان - بنا بر اعلام وزارت راه و شهرسازی، آن دسته از مالکانی که قصد دارند اقدام به احداث مسکن بر روی زمینهای خود به قصد سکونت کنند، میتوانند تسهیلات نهضت ملی مسکن دریافت کنند. این گروه از مالکان برای دریافت این تسهیلات نیازی به خرید اوراق یا سپردهگذاری در بانک نخواهند داشت. این گروه میتوانند متناسب با دستورالعمل تعریف شده در این زمینه اقدام به دریافت تسهیلات کنند.
هر کشوری با توجه به بودجه و امکانات خود، تسهیلاتی را در اختیار مردم قرار میدهد، یکی از این تسهیلات، وام مسکن است. یکی از انواع تسهیلات مسکن، وام خودمالکی است که متناسب با پیشرفت فیزیکی واحدهای مسکونی به مالکان سازنده واحد پرداخت میشود. این طرح شامل تمام مالکان در تمام شهرهای کشور میشود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید در صورت استفاده از ظرفیت خود مالکی در حوزه ساخت مسکن می توان به توسعه ساخت مسکن در کشور کمک کرد.
به گفته قادری بخش زیادی از واحدها در کشور با بهره گیری از تسهیلات خودمالکی ساخته شدهاند و در حال حاضر زیرساختهای لازم برای این نوع از ساخت مسکن فراهم است که باید از آنها استفاده شود. اعطای این تسهیلات میتواند تاثیر بسزایی در میزان ساخت مسکن و قیمت هر متر مربع آن داشته باشد.
بیشتر بخوانید
سازندههای مسکن خودمالکی در همه شهرهای کشور میتوانند مانند سایر متقاضیان و سازندهها از سقف تعیینشده برای تسهیلات ساخت یک میلیون واحد مسکونی بهره ببرند که مقدار تسهیلات بسته به شهر محل سکونت متقاضیان متفاوت است.
شهر | میزان تسهیلات دریافتی |
تهران | 450 میلیون تومان |
کلانشهرهای بیش از یک میلیون جمعیت | 400 میلیون تومان |
مراکز استان ها | 350 میلیون تومان |
سایر شهرها | 300 میلیون تومان |
روستاها | 250 میلیون تومان |
تسهیلاتی که در قالب نهضت ملی مسکن به خود مالکان پرداخت میشود، نیازی به خرید اوراق یا سپرده گذاری ندارد. متقاضیان میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند که البته این وام در چهار مرحله و توسط بانک عامل به خود مالکان پرداخت میشود.
جزییات پرداخت تسهیلات در چهارمرحله بدین شرح است:
در مرحله پیکنی و فوندانسیون ۱۰ درصد
مرحله اسکلت و سقف ۴۰ درصد
سفتکاری ۲۵ درصد
مرحله نازک کاری نیز ۲۵ درصد تسهیلات به متقاضیان پرداخت میشود.
به گفته معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی متقاضیان میتوانند در سامانه نهضت ملی مسکن از طریق بانک عامل یا نهادهای دیگری که در حوزه مسکن فعالیت میکنند، ثبتنام کنند.
محمود زاده میگوید سازندگان اعم از تعاونیها، سازندگان حرفهای و خود مالکانی که صاحب زمین هستند برای ساخت و اتمام پروژههای در حال اجرا می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
اما سوال اینجاست که این تسهیلات چه تفاوتی با دیگر تسهیلات در زمینه ساخت و ساز دارد؟
عضو هیئت مدیره بانک مسکن میگوید مالکیت در حوزه تسهیلات خودمالکی، خصوصی است و محدودیتهایی هم که در این زمینه اعمال شده در جهت افزایش ساخت سازها است.
محمدحسن علمداری گفت: یکی از شرایط دریافت این تسهیلات این است که مالکان تنها میتوانند یک واحد به نام خود داشته باشند و مابقی را به غیر واگذار کنند که این موضوع میتواند به عرضه مسکن کمک زیادی کند.
بررسی و نظارت بر روند پیشرفت پروژه، یکی از شروط اعطای این تسهیلات است که دبیر کانون بانکهای خصوصی و موسسات اعتباری میگوید باید زیر ساختها و کارشناسهای لازم در این زمینه تعیین شوند تا به ازای پیشرفت و ساخت این تسهیلات، به متقاضیان پرداخت شود.
براساس آمار بانک مرکزی، در ۸ ماه نخست سال ۱۴۰۰ یک هزار و ۷۲۷ هزار و ۴۳۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات به بخش اقتصادی پرداخت شده است که ۹۰ هزار و ۶۸۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان آن مربوط به مسکن و ساختمان است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل رشد بیش از ۳۱ هزار و ۶۴۲ میلیارد تومانی را نشان میدهد.
گزارش از سارا فضلی
انتهای پیام/
راه کار بهبود در بازار مسکن افزایش وام نیست بلکه کاهش قیمت مسکن و زمینه...
راهکار کاهش قیمت مسکن مثل بورسه که همونطور هر سهمی ۹۰ درصد ریزش داشته مسکن هم ۹۰ درصد ریزش کنه...
افزایش وام فقط باعث گرانتر شدن مسکن میشه و دردی از مردم دوا نمیکنه...
راهکار کاهش قیمت مسکن بسیار آسانه و توی یک ماه میشه حداقل ۵۰ درصد کاهش داد اما این ها نمیخوان این اتفاق بیفته...
علت بدبختی ملت دادن وام ارزان به دلایل مختلف هست که همه نمیگیرن فقط مرفهین بیدردمیگیرن. که بابت خدمات بانکی سال به سال کارمزدها ازهمه گرفته میشه.
اسمش را به مسکن مهر گذاشتین مسکن ملی بعدش شد اقدام ملی
مهر خودمالکی هم اقدام ملی خودمالکی کارت سوختش هم که کنار گذاشتین دوباره اوردین
یه دفعه خودشو میاوردین خيال راحت