رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: صبحانه باید ۲۰ درصد انرژی روزانه بدن را تامین کند.

باشگاه خبرنگاران جوان شیراز - مریم مهارت گفت: صبحانه‌ای که از غلات کامل با فیبر غذایی کافی تشکیل شده باشد، می‌تواند از نوسانات قند خون در طول روز جلوگیری کند و به این ترتیب مانع از آسیب‌های ناشی از بالا بودن قند خون شود. مصرف صبحانه کامل موجب می‌شود تا دست کم ۱۰ ساعت قند خون در حد طبیعی باقی بماند.

صبحانه کامل

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: یک صبحانه کامل شامل نان تهیه شده از غلات کامل و شیر و میوه، علاوه بر این که باعث می‌شود وزن فرد کاهش یابد، از ابتلای افراد به بیماری‌هایی مثل دیابت جلوگیری می‌کند.

او گفت: خوردن صبحانه کامل برای جلوگیری یا بهبود یبوست توصیه می‌شود؛ زیرا پر بودن معده به افزایش حرکات روده منجر می‌شود.

مهارت گفت: خوردن صبحانه‌هایی که سرشار از فیبر (به عنوان مثال فیبر موجود در میوه‌ها مثل سیب) باشد، کاهش خستگی فرد را به دنبال دارد. غلات سبوس دار موجود در غلات صبحانه مانند نان‌های سنگک بهترین راه برای ورود کربوهیدرات‌های پیچیده به بدن ما است.

او گفت: این مواد غذایی فرد را سیر نگه می‌دارد؛ زیرا هضم کربوهیدرات‌های پیچیده مدت زمان بیشتری طول می‌کشد و در نتیجه انرژی را در طول صبح برای ما فراهم می‌کند و کمک می‌کند تمرکز بیشتری داشته باشیم.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: غلات کامل یا سایر کربوهیدرات‌های پیچیده حاوی اسید‌های آمینه بوده و به تحریک ترشح «سروتونین» به عنوان هورمون آرام بخش کمک می‌کند، همچنین به میزان قابل توجهی استرس را کاهش می‌دهد.

صبحانه

صبحانه پیشنهادی

او گفت: نوشیدنی‌های تازه مثل شیر، آب پرتقال و آب هویج طبیعی برای شروع صبح بسیار عالی است.

مهارت گفت: با توجه به اینکه کارشناسان تغذیه پیشنهاد می‌دهند که مصرف حبوبات و یا غذا‌های پخته شده با آن را به صورت روزانه در وعده‌های غذایی خود داشته باشیم، می‌توانیم در وعده غذایی صبحانه از خوراک‌هایی مثل عدسی، لوبیا پخته و یا آش استفاده کنیم.

او گفت: می‌توان برای پخت یک املت مقوی و خوش طعم در وعده صبحانه از اسفناج تازه، قارچ و قطعات کوچک گوجه فرنگی به همراه تخم مرغ استفاده کنیم.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: استفاده از نان سبوس دار، پنیر و گردو به همراه سبزی‌هایی همچون خیار، گوجه و سبزی می‌تواند یک پیشنهاد عالی برای صبحانه‌ای کامل باشد.

او گفت: همچنین می‌توانیم برای پیشگیری از استرس در طول روز در وعده صبحانه از مواد غذایی پر فیبر شامل نان سبوس دار همراه با ماست یا پنیر کم چرب مصرف کنیم.

مهارت گفت: غذا‌هایی مثل فرنی، شیر برنج و حلیم از جمله غذا‌های خوب با ارزش غذایی بالا برای مصرف به عنوان وعده صبحانه است.

او گفت: مصرف نان سبوس دار به همراه تخم مرغ آب پز، گوجه فرنگی و سبزی، همچنین نان سبوس دار، کره، خرما و یک لیوان شیر از جمله صبحانه‌های سالم و مغذی به شمار می‌رود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار