باشگاه خبرنگاران جوان ساری - زاغی گفت:برای صادرات محصولات کشاورزی باید شرایط کشورهای مقصد را رعایت کنیم و اگر محصولی برگشت بخورد معدوم میشود.
معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مسولیت بررسی آنالیز سموم را بر عهده دارد و بخش گواهی بهداشتی یعنی آفات و بیماریهای قرنطینهای بر عهده جهاد کشاورزی است.
کشورهای روسیه و اتحادیه اوراسیا شامل قرقیزستان، ارمنستان، بلاروس و ارمنستان گواهی آنالیز باقیمانده سموم را برای واردات محصولات ایرانی درخواست کردند.
طبق نامهای ای که معاون قرنطینه سازمان حفظ نباتات کشور به همه استانها ارسال کرده محصول کیوی و خشکبار نیازی به آنالیز سموم ندارند.
به گفته زاغی کیوی یکی از محصولات سالم استان بوده و هیچگونه حشره کشی روی آن استفاده نمیشود و با استفاده از روشهای کنترل غیرشیمیایی با آفات آن که مهمترین آن آفت قرنطینهای سپردار سفید توت است مبارزه میشود.
روسیه مهمترین شریک تجاری مازندران است به گونهای که از مجموع ۴۰۴ هزار تن کالای صادراتی مازندران در ۹ ماه گذشته ۲۳۲ هزار تن کالا به ارزش ۴۲ میلیون و ۸۵۲ هزار دلار به روسیه صادر شده است.
به گفته مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران محصولاتی تازه خوری مثل گوجه فرنگی، خیار یا پرتقال نیاز به بررسی آنالیز سموم دارند.
انتهای پیام/س