باشگاه خبرنگاران جوان -آنتونیو گوترش گفت: هم اکنون بیش از ۱۲ هزار نفر در ۲۷ زندان و مرکز رسمی زندانی هستند. همچنین هزاران نفر در مراکز غیرقانونی تحت کنترل گروههای مسلح در شرایط غیرانسانی در اسارت به سر میبرند.
به گزارش آناتولی، دبیرکل سازمان ملل گزارش این مسئله را به شورای امنیت سازمان ملل ارسال و نسبت به نقض حقوق انسانی مهاجران و آوارگان در لیبی ابراز نگرانی کرده است.
براساس مدارک ارائه شده از سوی خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، تلاش سازمان ملل برای آشکار ساختن ابعاد بیشتری از مراکز غیرقانونی نگهداری اسرا و افراد ربوده شده در لیبی ادامه دارد.
لیبی پس از سقوط «معمر قذافی» دیکتاتور این کشور در سال ۲۰۱۱ به دلیل اختلاف جناحهای مختلف با جنگ داخلی روبرو شد؛ دولت وفاق ملی لیبی مورد حمایت کشورهایی، چون قطر، ترکیه، برخی کشورهای اروپایی، سازمان ملل و کشورهایی مانند مصر، روسیه، عربستان و امارات از ارتش خلیفه حفتر، ژنرال بازنشسته مستقر در بنغازی و طبرق حمایت کردند. حضور نیروهای بیگانه در این کشور موجب حل و فصل نشدن اختلافات و درگیریها شده است.
در بیانیه پایانی دومین نشست بینالمللی برلین درباره لیبی در خرداد، نمایندگان ۱۶ کشور و ۴ سازمان بینالمللی بر خروج نظامیان خارجی از این کشور تأکید کردند که باید براساس توافقنامه آتشبس در اکتبر ۲۰۲۰ بهطور کامل و بدون تعلل بیشتر انجام شود.
پس از نشست گفتگوهای سیاسی لیبی که با حضور ۷۵ نفر از لیبی اواخر سال ۲۰۲۰ در تونس برگزار شد، تصمیم اعضای حاضر در نشست مذکور برگزاری انتخابات سراسری در لیبی در تاریخ ۲۴ دسامبر سال ۲۰۲۱ (۳ دی) شد اما چنین اقدامی صورت نگرفت و این کشور همچنان منتظر برگزاری انتخابات است.
انتهای پیام/